Eczacıbaşı VitrA, Brezilya'da EC Pinheiros Kulübü'nde forma giyen 1,94 boyundaki orta oyuncu Andressa Hermínia Gelenski Picussa ile sözleşme imzaladı.

Voleybol kariyerinin ilk yurt dışı deneyimini Eczacıbaşı VitrA ile yaşayacağını belirten Picussa, "Voleybolu bugüne kadar ülkemdeki kulüplerde oynadım. İlk kez hem de ülkeme çok uzak olan İstanbul'da voleybol oynayacak olmaktan heyecan duyuyorum. Zaman olmadığından çok çabuk adapte olup, takım uyumunu oluşturmamız gerekiyor. Türkiye'de voleybolun en üst seviyesindeki Eczacıbaşı VitrA'nın kadrosunda yer almak bunu çabuklaştıracaktır. Sezonu çok iyi bitirmek için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Harmotto'nun geçirdiği ameliyat sonrası bir süre daha takıma katılamayacak olması nedeniyle yeni bir oyuncu transfer ettiklerini belirten Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural ise, "Picussa genç bir oyuncu. Çok kısa bir sürede takımla uyumu yakalayacağına inanıyorum. Birkaç günlük sürede katıldığı antrenmanlarda da bunun işaretlerini verdi. Takımımız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Andressa Hermínia Gelenski Picussa kimdir?

1989 doğumlu, 1,94 metre boyundaki Brezilyalı orta oyuncu Andressa Hermínia Gelenski Picussa, voleybol kariyerinin ilk yurt dışı deneyimini Eczacıbaşı VitrA'da yaşayacak.

Brezilya B Milli Takım kadrosunda da yer alan ve bugüne kadar Brezilya Kulüpleri'nde voleybol oynayan Picussa, 2007-2009 tarihleri arasında, iki sezon Brezilya'da Minas Tenis Kulübü'nde, sonra sırasıyla Mackenzie Esporte (2009-2010), Volei Futuro (2010-2012), Amil Campinas (2012-2013) kulüplerinin kadrosunda yer aldı. 2013-2014 sezonuna EC Pinheiros Kulübü'nde başlayan Picussa, bu sezon sonuna kadar Eczacıbaşı VitrA forması giyecek. İSTANBUL / (fotoğraflı)