ULUSLARARASI Voleybol Federasyonu Dünya Erkekler Ligi 3'üncü Grup maçları, 27–29 Haziran tarihleri arasında Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda yapılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Uluslararası Voleybol Federasyonu Dünya Erkekler Ligi 3'üncü Grup maçları için bugün Hilton Oteli’nde basın toplantısı yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Başkanı Recep Altepe ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil programın detaylarıyla ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık’da katıldı.
VOLEYBOL RÜZGARI BURSA’DA ESECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ilk kez dünya çapında bir voleybol organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının gururunu yaşadığını söyledi. "Bursa’da, 27–29 Haziran tarihlerinde voleybol sporunun rüzgarı esecek" diyen Başkan Altepe, şöyle devam etti:
"Bursa olarak voleybolda da öncü olmayı hedefliyoruz. A erkek milli takımımız ilk kez dünya liginde mücadele edecek. Bu büyük heyecan 27-29 Haziran tarihlerinde Bursa’da yaşanacak. 2014 dünya liginde, 1'inci gruba İtalya Floransa, 2'nci gruba Avusturya Sydney ve 3'üncü gruba da Bursa’mız ev sahipliği yapacak."
MUTLUGİL: GÜÇLÜ ÜLKELER GELİYOR
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise organizasyonun Bursa’da yapılacağından dolayı mutluluk duyduğunu kaydederken şunrları söyledi:
"İlk defa bu organizasyona ev sahipliği yapacağız. A erkek milli takımı tarihinde ilk kez dünya liginde mücadele edecek. FIVB Dünya liginde Bursa finalleri öncesinde de Tunus, Küba ve Meksika ile grup maçları yapılacak. G grubundaki Porto Riko, Çin, Slovakya ve İspanya dörtlüsünden ikisi de, bizim de alacağımız dereceye göre, finallerdeki rakiplerimiz olacak. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu, 27–29 Haziran’da dünya voleybolunun dikkatinin toplayan önemli bir yer olacak."
Tesislerin en iyi şekilde kullanılıp sporcu sayısının ve spordaki verimin artırılması gerektiğinin önemli olduğunu kaydeden Mutlugil, ancak bu sayede uluslararası başarıların artabileceğinin altını çizdi.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF