Aralık ayında Anfield Road Stadı'nda Liverpool'a 1-0 yenilerek bu sezon ligdeki ilk deplasman yenilgisini alan Leicester City, rövanş maçından rakibini puansız gönderdi. İlk yarısı golsüz sona eren mücadeleyi rekortmen futbolcusu Vardy'nin 60 ve 71. dakikalarda attığı gollerle kazanan ev sahibi ekip, puanını 50'ye yükseltti.

Geçen hafta Lig Kupası'nda finale yükselen Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool, son beş maçında sadece bir galibiyet elde edebildi.

27.6 METREDEN VURDU

Geceye damga vuran olay ise Vardy'nin ilk golü oldu. 60. dakikada Mahrez'in gönderdiği uzun pasa hareketlenen Vardy, kaleye 27.6 metre mesafeden mükemmel bir vuruş yaparak kaleci Mignolet'yi avladı.

Premier Lig'de bu sezonun flaş ismi olan Vardy'nin şutunda top 90.4 km hıza ulaşırken, kaleye sadece 1.1 saniyede gitti.

29 yaşındaki Vardy bu sezon Premier Lig’de oynadığı 24 maçta 18 gole ulaştı.

KLOPP'TAN İTİRAF: 'AZ DAHA ALKIŞLIYORDUM'

Liverpool'un Alman teknik adamı Jurgen Klopp'tan ise golle ilgili ilginç bir itiraf geldi.

Golü kendi takımı yemesine rağmen az daha alkışlayacağını açıklayan Klopp; 'Leicester ve Jamie Vardy için çok iyi bir andı. Biraz da şans vardı fakat gerçekten güzel goldü. Oradan bu golü düşünmek bile cesaret gerektirir. Gol olduğu an çok kötü hissettim ama dürüst olmalıyım ki az daha alkışlıyordum.' dedi.

PODOLSKI BİLE DAYANAMADI TWEET ATTI

Futbol tarihinin en güzel golleri arasına giren bu gol sosyal medyada büyük yankı yarattı. Vardy adıyla açılan hashtag Twitter'da TT listesine girdi. Gece boyunca sadece bu gol için 80 binin üzerinde tweet atıldı.

Tweet atanlar arasında Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukos Podolski de vardı.