Güney Kore'nin Incheon kentinde gerçekleştirilen Tekerlekli Dünya Basketbol Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Türk Milli Takımı yurda döndü.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 05.45'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen takımı İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl müdür yardımcısı Adnan Kuzu ve yakınları çiçeklerle karşıladı.

A Milli Basketbol Antrenörü Remzi Sedat İncesu, Muhabirine şunları söyledi:

"5 -15 Temmuz arasında Güney Kore'nin Incheon şehrinde Dünya Tekerlekli Basketbol Şampiyonası düzenlendi. Biz de Türkiye A Milli Tekerlekli Erkek Basketbol takımı olarak Avrupa ikincisi olarak gittik. Başta kötü başladık. Türk takımlarının geri dönüşleri gibi çok ciddi bir geri dönüş yaptık ve 6'da 6 yaparak yani galibiyet alarak gelen geçen sene son saniyede yenildiğimiz İngiltere takımını biz de son saniye basketi ile yenerek yarı finale çıktık. Yarı finalde ise Avusturalya yenildik. Son gün de İspanya ile üçüncülük maçı oynadık. Avrupa'nın en büyüğü olarak İspanya'yı da yenerek Amerika ve Avustralya'nın arkasından dünya üçüncüsü olduk. Bu muhteşem bir başarı, çocukları mı kutluyorum. Türkiye'ye armağan olsun. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.