İki gündür Avusturya'nın Leogang Kasabası'nda devam eden Dünya Dağ Bisikleti Şampıyonası bugün yapılan Down Hill yarışları ile sona erdi. Erkeklerde kategorisinde 80, kadınlarda kategorisinde ise sadece final turunda 23 sporcunun katıldığı müsabakalarda altın madalya kazananlarda belli oldu.

Kadınlarda birinciliği İngiliz Carpenter Manon elde etti ve sıralamada ki yerini korudu. Erkeklerde ise şampiyonluğu İngiliz Bryceland Josh kazandı.

Altın. Gümüş ve Bronz madalyalarla birlikte, şampiyonların geleneksel formalarını UCI (Dünya Bisiklet Birliği) üyesi ve ayni zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti.

Kadınlarda ilk üç derece su şekilde oluştu:

1- Carpenter Manon (İngiltere)

2- Atherton Rachel (İngiltere)

3- Nicole Myriam (Fransa)

Erkeklerde ilk üç dereceyi şu sporcular paylaştı:

1-Bryceland Josh (İngiltere)

2-Minnaar Greg (Güney Afrika))

3- Brosnan Troy (Avustralya)



Bu sonuçlardan sonra Kadınlarda Carpenter Manon, Leogang ayağında birinci gelerek Dünya Şampiyonluğun da 780 puan ile birinciliğini korudu. Erkeklerde ise çekişme sürüyor. Avustralyalı Brosnan Troy 634 puanla birinci durumda. Onu 605 puanla ABD'lı sporcu Gwin Aaron takip ediyor. 7 ayaktan oluşan şampiyonanın 5. ayağı 31 Temmuz -3 Ağustos tarihleri arasında Kanada'nın Mont-Sainte-Anne kentinde yapılacak.



Faik GÜRSES, Leogang ,Salzburg-