Chelsea kulübü yaptığı açıklama ile Didier Drogba'yı resmen açıkladı. Kulübün internet sayfasından yapılan açıklamada Drogba ile 1 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

İmza sonrası açıklama yapan Fildişi Sahilli yıldız " Benim için kolay bir karar oldu.Chelsea geri dönmek ve Jose Mourinho ile tekrar çalışmak çok güzel. Herkes benim ile kulüp arasındaki ilişkiyi biliyor zaten. Ben burayı evim gibi görüyorum" dedi.

Drogba'nın Chelsea'ye dönmesi sonucu açıklama yapan Portekizli teknik adam Mourinho ise mutluluğunu gizlemedi ve Drogba'ya olan güvenini şu cümleler ile açıkladı "O geri döndü çünkü Avrupa'nın en iyi forveti .Ben Drogba'yı çok iyi tanıyan biriyim ve şunu biliyorum ki O'nun buraya geri dönme sebebi daha önce bu takım için yaptığı başarılardan yada yazdığı tarihten dolayı değil . Drogba buraya yeni bir tarih yazmak için geldi" şeklinde konuştu.

2012 yılında Chelsea ile Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırıp ayrılan Drogba önce Çin takımı Shanghai Shenhua'da yarım sezon daha sonra ise Türkiye'de Galatasaray'da 1.5 yıl forma giymişti. Chelsea'ye 2 yıllık bir aradan sonra geri dönen Drogba, Chelsea ile çıktığı 341 maçta 157 gol atarak Chelsea tarihinin en çok gol atan dördüncü ismi oldu.