2012 ve 2013 yılı içerisinde doping yapan ve ikişer yıl müsabakalardan men edilen, 42 sporcunun antrenörleride Atletizm Federasyonu yönetim kurulu kararı ile ceza kuruluna sevkedildiler.
7 Ekim 2013 tarihinde Atletizm federasyonu yönetim kurulu ve başkan Fatih Çintimar yönetiminde yaptığı toplantısında aldığı kararla, Doping cezası alan atletlerin antrenörlerinide ceza kuruluna sevk edilmesine karar verdi.
Atletizm federasyonu disiplin kurulu Av. Alparslan Şimşek, Av. Sefa Atlı, Av. İrfan Coşkun, Av. Fatoş Serin ve Av. Nihat Alp'in katılımıyla ilk toplantısını geçen hafta yaptığı belirtildi. Ceza kurulu toplantısında, tüm antrenörleri ifadeye çağırarak savunmalarını alma kararı aldı. Ceza kurulu gelecek hafta yapacağı toplantısından önce, tüm antrenörlere resmi yazı göndererek ifadeye çağıracak. Ceza kuruluna sevkedilen isimler arasında bir çok ünlü atletin antrenörleri de bulunuyor.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ''Türk atletizmini bulaşıcı bir veba gibi saran bu illetten kurtaracağız ''dedi.
Başkan Çintimar, WADA ve TADA'nın kuralları ne ise bugünden sonra o olacaktır. Sayın bakanımızın dediği gibi temiz spor, temiz başarı ve temiz madalya ilkemiz olacak. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz çalışıyoruz. Devletimiz tüm imkanlarını sevkediyor. Bakanımızın dediği gibi Doping'e artık 'sıfır tolerans' diyoruz. Bu nedenle yönetim kurulumuzun kararı ile doping yapan tüm atletlerin antrenörlerinide ceza kuruluna sevkettik. Kurulumuz çalışmalarına başladı. Gelecek hafta yapılacak olan toplantıdan sonra ifadeler alınacak. Netice olarak ne varsa ona göre hareket edeceğiz'' diye konuştu. EA(UD/FG)