Bu sezon Kasımpaşa’da stoperden ön liberoya geçip harika bir oyun çıkaran Ryan Donk artık Aslan oldu... Sıcağı sıcağına ilk röportajını HABERTÜRK’e veren 30 yaşındaki Hollandalı yıldız, ‘parçalı’ formayı giydi, “Melo’yu aratmam” dedi.Bilal Kısa, Chedjou, Rodriguez, Jem Karacan, Emre Çolak, hatta Hakan Balta... G.Saray’da hepsi sezon başında ayrılan Melo’nun yerini doldurmak için denendi ancak hiçbiri Selçuk’un partneri olarak Pitbull etkisi oluşturmadı...Sarı-Kırmızılılar’ın yumuşak karnı orta sahasındaki direnci artırmak için Kasımpaşa’dan transfer ettiği Ryan Donk, açıklamalar yaptı. Şimdi söz 30 yaşındaki Hollandalı yıldızda...

- G.Saray, Melo gittikten sonra o bölgede çok zorlandı. Sen bu boşluğu doldurabileceğine inanıyor musun ?

Bunu hep birlikte göreceğiz. Melo gerçekten harika bir oyuncu. Fakat benim daha farklı özelliklerim var. Ortada olan toplarda mesela Melo’nun yüzde 85 oranında ikili mücadele kazandığını gördüm.

Büyük bir takım için topu orta sahada kesmek, savaşmak, orta sahada atak bitirmek, ikili mücadele kazanmak önemli. Ancak benim de Kasımpaşa’daki bu istatistiklerim fena değil. Ben de orta sahada birçok top kestim ve birçok atak başlattım. Belki de gole sebep olan atakları başlattım, çok anahtar paslar verdim. Melo iyi bir oyuncu, ben de kendime çok güveniyorum.

TADINI ÇIKARTACAĞIM

- G.Saray’a transferin kesin olarak bitti, ne düşünüyorsun...

Ben en başta Galatasaray’da oynamanın tadını çıkartacağım. Bu çok mutluluk verici bir şey. Sürekli Avrupa’da mücadele eden, çok yüksek bir taraftar potansiyeli olan, çok popüler bir kulüpte oynayacağım.

GALATASARAY'DA HEDEF TÜM MAÇLARI KAZANMAK

- Sana göre G.Saray’ın şampiyonluk şansı ne?

Türkiye liginde ilk yarılarda bir şeyler belli olmaz. G.Saray birçok oyuncu ile ilgileniyor. Şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum. Bunun için sonuna kadar savaşmak gerek. İkinci devrede amaç bütün maçları kazanmak olmalı. Bu şekilde ilerlenebilirse şampiyonluk gelecektir.

Yine de ikinci periyotlar, her zaman ilk yarılara göre zordur. Daha sert maçlar olur. G.Saray’ın maçlarına baktığınızda yapıcı oyuncusunun olduğunu, kaliteli ayaklara sahip olduğunu görüyorsunuz. G.Saray geçen sene de geriden gelip şampiyonluğu kazanmıştı. Yine bunu başarmak için çalışmaya devam edeceğiz.

ÇALIŞINCA HER HAYALİNİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ

- Galatasaray’a transferin konusunda ne düşünüyorsun?

Gençken 3 bin seyircinin önünde oynarken kariyerimin gayet iyi olduğunu düşünüyordum. Ama daha sonra hep daha çok çalışıp kariyerimi ilerlettim. Çalışınca, her hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ben de çok çalıştım ve her transferimde daha güçlü bir takıma geçtim. G.Saray için de kariyerimin en büyük transferi diyebilirim...

ÖN LİBERODA DAHA YARARLI OLURUM DEDİM

- Stoperdin, Rıza Çalımbay geldikten sonra ön liberoda yarım sezon oynadın ve G.Saray’a transfer oldun. Doğru mevkinin bu bölge olduğunu düşünüyor musun?

Kasımpaşa’ya ilk geldiğimde Şota Arveladze ile ilk plan benim ön libero oynamamdı. Ön libero başladım, daha sonra defansa geçtim. Defans oynamaya başladıktan sonra Şota’nın kafasındaki plan gayet netti, beni stoper olarak oynatmaya devam etti. Daha sonra Rıza Hoca geldi ve pozisyonum konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine hissiyatıma göre ön libero oynarsam takıma daha fazla yarar sağlayacağımı söyledim. Daha sonra bu pozisyonla ilgili çok fazla çalıştık. Videolu analizlerle, gösterdikleri metotlarla beni çok desteklediler. Böylece ön liberoya geçtim ve kaldım.

SNEİJDER'LA HEP KONUŞUYORUZ

- Vatandaşın Sneijder’la görüşüyor musun?

Sneijder’la çok konuşuyoruz ama bunlar futbolla ilgili değil. Zaten 7/24 hayatımız futbol olduğu için daha çok kendi hayatlarımız üzerine sohbetler ediyoruz. Daha çok birbirimizi rahatlatmaya yönelik muhabbetlerimiz oldu. Aramızda özellikle İstanbul konusunda ‘trafiğe dikkat et’ gibi diyaloglar çok geçmişti.