Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1. sırada bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic, rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon'ın 7'nci gününde tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic, Fransız tenisçi JoWilfried Tsongo'yu 3-0 yenerek, çeyrek finale yükselen sporcu oldu.

Birinci sete baskılı başlayan Sırp raket, 6. oyunda rakibinin servis oyununu kırarak skoru 4-2 lehine çevirdi. Djokovic'in etkili oyununa ayak uyduramayan Tsongo, seti 6-3 kaybederek, oyunda 1-0 geriye düştü. Sadece 27 dakika süren 1. set, seyircileri de hayal kırıklığına uğrattı.

İkinci sete biraz daha toparlanmış olarak başlayan Tsongo, Djokovic'in hücum oyunlarına karşılık verince oyun bir süre için dengeye geldi. 6. oyun sonrası , süratini artıran Djokovic, özellikle "baseline"a gönderdiği "winner" vuruşları ile sayıları alarak seti 6-4 kazandı ve skoru 2-0 lehine getirdi.

Üçüncü sete hızlı servislerle başlayan Fransız sporcu, ilk oyunu sayı vermeden alarak skoru 1-0 lehine çevirdi. Zaman zaman yaptığı kısa çapraz vuruşlarla Djokovic'e zor anlar yaşatan Tsongo, Sırp tenisçinin de yaptığı "forhand" basit hataları eklenince, skoru 6-5 lehine getirdi. Son oyunu kazanan Sırp tenisçi, skoru 6-6 eşitledi. İki tenisçinin de birbirine üstünlük kuramadığı üçüncü sette, sonucu uzatma oyunu belirledi. "Tie-Break"in 12. servisinde "mini-break" yapan Djokovic, uzatma oyununu 7-5, seti 7-6 ve oyunu 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi .

Böylelikle çeyrek finalisti belli edecek mücadeleyi 1 saat 55 dakikada 6-3 / 6-4 ve 7/6 'lık skorlarla kazanan Novak Djokovic, maçı da 3-0 kazanarak çeyrek finale yükselen sporcu oldu.