Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp tenisçi Novak Djakovic ve 3 numaralı seribaşı İngiliz tenisçi Andy Murray rakiplerini mağlup ederek ikinci tura yükseldiler.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Açık'ın birinci gününde, tek erkeklerde Sırp tenisçi Novak Djokovic, Kazak tenisçi Andrey Golubev'i ve İngiliz tenisçi Andy Murray ise, Belçikalı tenisçi David Goffin'i aynı sonuçla 3 - 0 yenerek ikinci tura yükselen sporcular oldu .

İlk sette Andrey Golubev'in kullandığı servis atışlarını mükemmel şekilde karşılayan Djokvic, kendi servis oyunlarında kullandığı etkili servisleri ve file önünde aldığı vole vuruşları ile seti 6-0 kazandı .

İkinci sette Andrey Golubev'in bütün çabalarına karşı Djokovic erken hücumlar ile rakibine sadece tek oyun vererek ikinci seti de 6-1 kazandı.

Oyunun üçüncü setinde daha rahat oynamaya başlayan Djakovic, Golubev'in bütün gayretlerine karşı son seti 6-4 ve oyunu , 6-0 / 6-1 ve 6-4 ' lık skorla 3-0 kazanarak ikinci tura yükseldi.

MURRAY 2. TURDA

İlk sete oldukça hızlı başlayan Murray, oyunu tamamı ile domine ederek, çok fazla hata yapan Goffin karşısında hiç zorlanmadan ilk seti 6-1 'lik skorla kazandı.

İkinci sette toparlanarak başlayan Goffin karşısında erken servis kıran Murray, bu avantajını set sonuna kadar devam ettirerek bu seti de 6-4 lehine kapattı.

Üçüncü set başa baş bir mücadele içinde geçti. Skor 5-5 iken Murray rakibinin servis oyununu kırarak ve arkasından gelen kendi servis oyununu kazanarak seti 7-5 lehine çevirdi.

Maç boyunca Murray'in 10 basit hatasına karşın, 28 basit hata yapan Goffin, maçı da 2 saat 2 dakikada 6-1 / 6/4 ve 7/5'lik skorlarla 3-0 kaybetti

Lİ NA İYİ BAŞLADI

Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda, 2 numaralı seribaşı Çinli tenisçi Li Na, kariyerinde ilk defa Grand Slam'lerde ana tabloya yükselen 21 yaşındaki Polonyalı tenisçi Paula Kania'yı mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Oyunun favorisi olarak gösterilen Li Na, oyunu erken kazanma düşüncesi ile sete çok agresif başladı ve bu nedenle yaptığı çok sayıda basit hatalar neticesinde ilk seti zor da olsa 7-5 kazanmayı başardı.

İkinci sete mental anlamda büyük düşüş yaşayarak başlayan Kania, Li Na'nın etkili servis ve hızlı oyunu karşısında tutunamayarak bu seti 6-2 ve oyunu 7-5 / 6-2 sonuçlarla 2-0 kaybederek turnuvadan elendi. Bu galibiyet sonucu Li Na ikinci tura yükselmiş oldu.

MARSEL YARIN OYNAYACAK

Wimbledon açık tenis turnuvasının ikinci gününde Türk sporcu Marsel İlhan korta çıkacak. Milli tenisçi Marsel İlhan ilk turda ABD'li Denis Kudla ile eşleşmişti.