DİYARBAKIR’ın Çınar İlçesi’nin 120 haneli Bağacık Köyü’nün Trabzonspor taraftarı 15 ilköğretim okulu öğrencisi, bordo mavili kulübün davetlisi olarak Galatasaray maçını izlemek için Trabzon’a geldi.
BAKAN EKER'LE SOHBET ETTİLER
Misafir öğrenciler, Trabzonspor ve Türk Hava Yolları’nın organizasyonu ile Diyarbakır’dan uçakla Trabzon’a geldi. Kafileyi Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ve kardeş okul projesi kapsamında Çaykara İlçesi Karaçam İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri karşıladı. Diyarbakırlı öğrencilerle birlikte aynı uçakta Trabzon’a gelen Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. 
İLK DEFA UÇAĞA BİNDİLER
Diyarbakır ve Çaykara’dan gelen öğrencilere havalimanında Trabzon Valiliği, bordo mavi kaşkol hediye etti. Misafir öğrenciler, bu arada ise yanlarında getirdikleri hediyeleri kardeş okul öğrencilerine verdi. Bağacık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, hayatlarında ilk kez uçağa bindiklerini belirttiler.
TRABZONSPOR’UN KADROSUNU EZBERLERİNDE
Misafir öğrenciler, karşılanışları sırasında, "Çok güzel bir duygu oldu. Hepimiz Trabzonsporluyuz, babalarımız da Trabzonsporlu. Pazar günü maçı izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız" dediler. Bu arada misafir öğrencilerin Trabzonspor’un kadrosunu ezbere saydıkları da dikkati çekti.
"MAÇI İZLEMEK FUTBOLCULARLA TANIŞMAK İSTEDİLER"
Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül ise Bağacık Köyü'nün tamamının Trabzonspor taraftarı olduğunu vurgularken şöyle konuştu:
"Öğrenciler, özellikle Trabzonspor’un maçını izlemek ve futbolcularla tanışmak istedi. Bu vesileyle de bir kardeş okulları oldu. Trabzonspor çatısı altında futbolun birleştirici, ülkemiz adına da birlik ve beraberliği tesis eden bir tablo ortaya çıktı. Bunun sevincini yaşıyoruz."
"AĞIRLAMAKTAN MUTLUUZ"
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney'de ülkenin başka bir köşesinde tamamı Trabzonsporlu olan bir köyün öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti, "Spor dostluk ve kardeşliktir. Burada dostluk köprüleri kurmaktan dolayı oldukça mutluyuz" dedi.
PAZAR GÜNÜ MAÇI İZLEYECEKLER
Daha sonra her 2 okulur öğrencileri, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu ziyaret etti. Bu gece Çaykara İlçesi’nde kardeş okul projesi kapsamındaki arkadaşlarının evlerinde konaklayacak olan Diyarbakırlı öğrenciler, yarın Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini gezecek. Ardından Trabzonsporlu futbolcularla bir araya gelecek misafir öğrenciler, pazar günü de Avni Aker Stadı’nda Galatasaray maçını izledikten sonra Diyarbakır’a dönecekler.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF