Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına 6-0 mağlup olan temsilcimiz Beşiktaş gruptan çıkma şansını yitirdi. Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
Başkent Kiev'e yenilgisiz gelen ve gruptan çıkmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı takım 9. dakikada yediği golle 1-0 geri düştü. Bu dakikadan sonra Beşiktaş adeta tek kale oynadı, gol aradı. 
Beşiktaş'tan gol beklenirken maçın 29. dakikasında ise İskoç Hakem Craig Thomson skandal bir karara imza attı. Bu dakikada Derlis Gonzales ile Beck ceza sahasına girerken omuz omuza mücadele etti. Beck, Gonzales'in omuz darbesiyle yere düşüp yuvarlandı. Beşiktaş faul beklerken hakem Thomson Dinamo Kiev lehine penaltı verdi, Beck'i oyundan atarak Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı. Yarmolenko yopu ağlara gönderdi ve skor 2-0 oldu. Bu kararla oyundan düşen Beşiktaş, Aboubakar'ın atılmasıyla da 9 kişi kaldığı maçta Dinomo Kiev'e 6-0 yenildi.
BECK POZİSYONU ANLATTI
Alman futbolcu Beck kariyerinde hiçbir zaman hakemler hakkında konuşmadığını belirterek, "Ama öyle bir şey yaşandı ki konuşma gereği hissediyorum. Hakemin verdiği karar tamamıyla yanlış. Penaltı kararı yanlış, kırmızı kart kararı yanlış. Bu kadar önemli maçta böyle bir kararın alınmış olması üzücü, kızgınlık verici. Zaten o dönüm noktasıydı. Ondan sonra yapacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.
"LEHİMİZE KARAR VERDİ SANDIM"
Penaltı pozisyonunu detaylı bir şekilde açıklayan Beck, "Rakip omzumdan temas etti ve koştuğunda da bu durumda ister istemez yere düşersin. Hakem düdük çalınca lehimize bir karar verdiğini düşündüm. Sonra penaltı verdi ve şaşkınlık yaşadım. Üzerine kırmızı kart da görünce daha büyük şaşkınlık yaşadım. Çok üzgünüz kızgınız. Önümüzdeki maçlara odaklanacağız. Bu maçta böyle birşey yaşamak bizi çok üzdü" ifadelerini kullandı.
İSKOÇ BASINI İSKOÇ HAKEMİ AĞIR ELEŞTİRDİ
Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına 6-0 mağlup olduğu maçta gösterdiği yönetim ve verdiği hatalı kararlarla büyük tepki alan İskoç hakem Craig Thomson, ülkesinin basınında da ağır eleştirildi.


"TUHAF BİR PENALTIYLA..."
İskoçya’nın The Scotsman gazetesi, Dinamo Kiev - Beşiktaş maçının hakemi Craig Thomson’ın yönetimini eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:
"Craig Thomson tuhaf bir penaltı kararıyla ilk 30 dakikada Beşiktaş’ın umutlarını bitirdi. Pozisyonda, Dinamo Kiev oyuncusu Gonzalez’in müdahalede bulunduğu Beck dengesini kaybetti ve düştü. Gonzalez de Beck’in düşmesiyle kendini yerde buldu ve hakem Beşiktaşlı oyuncuya kırmızı kart gösterip, penaltı kararı verdi. Craig Thomson’ın bu kararı, tüm izleyenleri şaşırttı. Thomson, verdiği garip kararlarla Türkiye’de de bir numaralı halk düşmanı oldu."
"CRAIG THOMSON, BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ÖFKESİNİN MERKEZİ OLDU"
Daily Record gazetesi de, İskoç hakemin yönetimiyle ilgili olarak, "Craig Thomson, Beşiktaş taraftarının öfkesinin merkezi oldu. Thomson, verdiği kararlarla futbolcuların büyük tepkisini alırken, Türk taraftarlar da sosyal medyada küfürlü ve öfke dolu mesajlar attı" şeklinde yazdı.


ESKİ İTALYAN HAKEM CESARİ: "THOMSON HER ZAMAN FELAKETTİR"
Maçı yorumlayan eski İtalyan hakem Graziano Cesari de, "Craig Thomson her zaman felaket bir hakemdir" ifadesini kullandı.
Dinamo Kiev'in attığı son goldeki ofsayt hatası da sosyal medyada büyük tepki çekti.