Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, () - ATLETICO Madrid'in Real Madrid'i 1-0 yenerek İspanya Süper Kupası'nı kazandığı maçın 25. dakikasında kırmızı kart görerek tribüne gönderilen Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin 8 maç ceza alabileceği belirtildi.

İspanyol basını, karşılaşmanın orta hakemi Fernandez Borbalan'ın futbol federasyonuna gönderdiği raporda, kararına itiraz etmesinden dolayı kırmızı kart gören Simeone'nin başını ağrıtacak açıklamalar olduğunu iddia etti. Hakem Borbalan'ın raporunda, "Ellerini kaldırarak çok açık bir şekilde beni protesto etti. 4. hakemin yaptığı ısrarlı uyarıları dinlemedi. Teknik direktörün bulunması gereken alanı da defalarca ihlal etti. Bununla da kalmayıp bu kez 4. hakeme yönelerek 2 kez eliyle kafasına vurdu" ifadesini kullandığı belirtildi.

Hakemin ayrıca hazırladığı raporda, 58. dakikada kural dışı olması ve uyarılmasına rağmen Simeone'nin, takımının yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünde maçı izlediğine de yer vererek, Atletico Madrid teknik direktörünün alabileceği cezanın ağırlaşabileceğine dikkat çekildi.

Atletico Madrid kulübünün yarın konu ile ilgili bir rapor hazırlayarak İspanyol Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sunması bekleniyor. Teknik Direktör Diego Simeone, maçın ardından yaptığı açıklamada özür dileyerek, yaptıklarının yanlış olduğunu belirtmişti.