Mustafa Akın - Hakan Tarhan, İstanbul-

Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı oyuncu Diego Ribas, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen törenle kendisini sarı-lacivertli kulübe bağlayan 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Bugün gerçekleştirdiğimiz Diego Ribası'ın imza töreni için bir araya geldik. Diego Ribas ile daha önceki yıllarda da ilgileniyorduk. 2009 yılında da ailesi burada benimle de görüştü. O günkü şartlarda maliyetin yüksek olmasından dolayı transfer gerçekleşmedi. 5 yıl sonra bugün burada. Ribası'ı anlatmaya gerek yok. Bütün dünya onu biliyor. Fenerbahçe güçlü ve kuvvetli bir takım ve bu takıma yeni bir isim katılıyor. Takıma katkı yapacağını umuyoruz. Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna hayırlı uğurlu olsun. Uzun yıllar kulübümüze hizmet eder. Hoş geldin Diego" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın ardından açıklamalarda bulunan CEO Hasan Hakkı Yılmaz, "Kariyerli ve yetenekli oyuncunun aramıza katılması memnuniyet verici. Çok büyük ve çok uluslu bir aileyiz. Takımımızda 4 kıtadan 11 değişik ülke vatandaşı oynuyor. Farklı kültürleri de bir araya getiren yapıya sahibiz. Diego uyum sürecini çabuk geride bırakacak. 4 yıldıza da katkı yapacağında büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

"BU BÜYÜK CAMİADA OLDUĞUM İÇİN DE MUTLU VE GURURLUYUM"

Kendisi için kullanılan sözlerden dolayı Aziz Yıldırım ve Hasan Hakkı Yılmaz'a teşekkür eden Diego Ribas, "Çok teşekkürler. Bu sözler beni gururlandırdı. Fenerbahçe ile daha önce görüşmelerimiz olmuştu ama transferim bu sezon gerçekleşti. Sonunda buradayım. Bu büyük camiada olduğum için de mutlu ve gururluyum" ifadeleri kullandı.

İmza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diego Ribas, "Transferimde bana yardımcı olan aileme teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından su sene transfer sürecini çok hızlı şekilde gerçekleştirdik. Sonunda buradayız. Artık Fenerbahçe'nin bir üyesiyim" dedi.

"ALEX İLE FARKLI KARAKTERLERDEYİZ. KIYASLAMA YAPAMAYIZ"

Alex ile ilgili soru üzerine ise Diego Ribas, "Alex ile karşılaştırılamayız. Herkes kendi tarihçesine bakacak. Fenerbahçe'ye katkıda bulunabilirsem çok mutlu olacağım. Farklı karakterde oyuncularız. Kıyaslama yapamayız" yanıtını verdi.

HASAN HAKKI YILMAZ "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILDIĞIMIZDA YÖNETİMİN İNSİYATİFİNDE YENİ TRANSFERLER OLABİLİR"

Sarı-lacivertli kulübün CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz, imza parası ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Basın toplantılarında ücret konusuna girmiyoruz. Şeffaf bir yapıya sahibiz ve ne açıklandıysa sonuç odur. Bizde Şampiyonlar Ligi kararını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldığımızda yönetimin inisiyatifinde yeni transferler olabilir."

Açıklamaların ardından Aziz Yıldırım ve Diego Ribas 10 numaralı forma ile objektiflere poz verdi. Daha sonra 10 numaralı formayı giyerek sahaya inen Diego Ribas, taraftarlarla bir araya geldi. Taraftarlara top dağıtan Ribas ardından Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile birlikte fotoğraf çektirdi.