Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - MİLLİ sporcu Derya Can, iki disiplinde kendisine, bir disiplinde ise İtalyanlar'a ait dalış rekorunu kırmak için Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, 20-22 Temmuz günlerinde dalış yapacak.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Spor Kulübü SAS- Sualtı Sporları üyesi milli sporcu Derya Can, 20-22 Temmuz günlerinde yapacağı yeni dünya rekoru dalış denemeleri için dalış çalışmalarına başladı. 2013 Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan Derya Can, çalışmalarını Arnica sponsorluğunda Kaş'ta sürdürüyor.
2013'TE İKİ REKOR KIRDI
Geçen yıl 17 Ekim'de 'değişken ağırlıklı, paletsiz derin dalışta' -71 metreye inerek dünya rekoru kıran milli sporcu, bu alandaki dünya rekorunu 1 dakika 56 saniyede kırmayı başardı. Derya Can, 19 Ekim'de ise 'paletsiz ip destekli' dalışında -71 metreye 1 dakika 12 saniyede ulaştı. Su altında 2 dakika 31 saniye kalan Can, daha önce denenmemiş olan bu alanda da dünya rekorunun sahibi oldu.
SOMALI MADENCİLERE ADAYACAK
Kaş'ta geçen yıl iki disiplinde yaptığı dalışlarla dünya rekoru kıran Derya Can, üst üste kırdığı bu rekorların kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kendi rekorlarını geliştirmeye hazırlandığını aktaran Can, "İlk disiplindeki 2 rekor denememi Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren maden işçilerine ve 11 Mayıs 2014'de çok erken yaşta aramızdan ayrılan doğa dostu ODTÜ SAS'ın kurucularından K. Gökhan Türe'ye adayacağım. İkinci disiplindeki rekor denememde ise nefesimi, aynı heyecanı paylaşacağım Cem Esmeray için tutacağım. Bu rekorlar, Türkiye'nin tanıtımına yapacağı katkı açısından önemli. Bundan dolayı rekorun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılmasını arzu ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI