DENİZLİLİ okçu Samed Can Yakalı, Ankara'da hafta sonunda düzenlenen Türkiye Kulüpler Okçuluk Şampiyonası'nda yeni bir rekora imza attı.
18 yaşındaki Samet, makaralı yay kategorisinde 352 puanlık derecesiyle 2012 yılında kırdığı 351 puanlık gençler Türkiye rekorunu geliştirdi. Şampiyonada Denizli'yi temsil eden Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü okçuluk takımı ise makaralı yay erkeklerde zirveye çıktı. Hüseyin Aykan Kurucan, Ahmet Bacak ve Samet Can Yakalı'dan oluşan Halk Eğitim Merkezi, finalde Erzurum Okçuluk Spor Kulübü'nü 229'a 224'lük skorla yenerek birinciliği kazandı.
102 sporcunun katıldığı şampiyonada Denizli ekibinin başarısı kentte sevinç yaratırken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporcuları ilk kutlayan isim oldu. Denizli'de okçuluk sporunun altın çağını yaşadığını söyleyen İbanoğlu, "Okçularımız hem kulüp hem de milli forma ile sezon boyunca başarılarıyla sürekli gündemde yer aldı. Türk Okçuluğu adına gelecekte kendisinden çok şey beklenilen sporcumuz Samet Can Yakalı, son yarışmada rekorunu gelişirdi. Sporcularımız performanslarıyla alkışı sonuna kadar hak etti" dedi.

FOTOĞRAF