Evrim ATAMAN/ SEFERİHİSAR (İzmir), () - DENİZ Kuvvetleri Kupası 43'üncü Yıl Yarışları ile İzmir'in Seferihisar İlçesi Sığacık Körfezi'nde düzenlenen Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Kupası yarışları sona erdi. Dereceye girenlere kupaları Seferihisar Teos Marina'da düzenlenen kokteyle verildi.
İstanbul Boğazı'nda Çengelköy'den 13 Ağustos'ta başlayan ve iki süren Deniz Kuvvetleri Kupası 43'üncü Yıl Yarışları'na 80 tekne katıldı. Türkiye'nin en prestijli yarışlarından olan Deniz Kuvvetleri Kupası'nda tekneler önceki gün Sığacık'a ulaştı. Deniz Kuvvetleri Kupası yarışına yeni teknesi 'Ker 40' ile ilk kez katılan Flying Box-Arkas Lemon ekibi, 80 teknenin mücadele ettiği yaklaşık 330 millik zorlu etapta birinciliği kazandı. İstanbul Boğazı'nda verilen startla başlayan yarışta iyi bir çıkış yapan ekip, öncü grupta yer alarak yerini sağlamlaştırdı. Çanakkale Boğaz geçişini de tamamlayan takım, Seferihisar'daki finiş hattına rakiplerine fark atarak birinci olarak ulaştı. Flying Box - Lemon Arkas ekibi, birinci olarak 28-31 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından Borum'da düzenlenecek Arkas Milta Marina Cup Yarışları'na katılma hakkı elde etti.
15 Ağustos'ta ise bu defa tekneler Sığacık Körfezi'nde Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Kupası için mücadele etti. Çeşitli kategorilerde çok sayıda tekne ödülün sahibi oldu. Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri Teos Marina'da düzenlen kokteylle dağıtıldı.
Törende konuşan Teos Marina Müdürü Burak Köylübay, "Katılan tüm tekne sahiplerine ve yarışçılara teşekkür ediyorum. Zorlu bir parkuru en ufak sıkıntı yaşanmadan tamamladık. Teos Marina Ailesi olarak sizleri burada ağırlamaktan büyük keyif aldık. Kazanan Türk denizciliği oldu. Bundan sonraki senelerde de görüşmek istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI