Beşiktaş'ın golcü adaylarının ilk sırasında yer alan Demba Ba'nın durumu Chelsea'nin yapacağı santrafor transferlerine bağlı.

İngiliz basınına göre Eto'o'nun ayrılması ile elinde golcü olarak Fernado Torres ve Demba Ba kalan Jose Mourinho en az iki transfer ile hücum hattına takviye yapmayı istiyor. Atletico Madrid'ten Diego Costa ve PSG'den Lavezzi'yi isteyen Jose Mourinho, bu transferlerin gerçekleşmesi halinde Demba Ba'nın gidişine onay verecek.

Senagal'li golcü her ne kadar kulübünde kalıp daha fazla süre almak istediğini tekrarlasa da Diego Costa ve Lavezzi transferinin gerçekleşmesi halinde 4.yedek durumuna düşeceğini bildiği için Beşiktaş'ın teklifine 'hayır' dememişti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bu hafta içinde yeniden İngiltere'ye gidip Demba Ba transferi için Chelsea ile bir kez daha pazarlık masasına oturacak. Fikret Orman'ın Londra takımının Diego Costa ve Lavezzi transferini gerçekleştirmesi halinde Demba Ba transferini bu hafta bitirmek istediği bildirildi. Chelsea yöneticileri ile geçen hafta yapılan görüşmelerde 2 milyon Euro kiralama bedeli öneren Fikret Orman, futbolcunun da kendisine de bir yıl için 2.5 milyon Euro net ücret teklif etmişti.

İKİNCİ BİR LESCOTT OLAYI YAŞAMAK İSTEMEYEN FİKRET ORMAN, SÜRE UZARSA DİĞER ALTERNATİFLERE GİDECEK

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve transferden sorumlu yöneticiler Demba Ba konusunun devre arasındaki Lescott transferi gibi çok fazla uzamasını istemiyor. Fikret Orman'ın Chelsea'nın cevap vermek için süre uzatmak ve bu transferi zamana yaymak istemesi durumunda çok fazla beklemeden transfer listesinde bulunan diğer golcü adayları ile temasa geçmeyi planladığı öğrenildi.

Bilindiği gibi Beşiktaş yönetimi devre arasında Lescott ile anlaşmış ancak Manchester City hocası Pellegrini'nin stoper transferi yapılması şartıyla karşılaşmıştı. Sürenin uzaması ve City'nin istediği transferi yapamaması sonucu Lescott transferi gerçekleşmemiş ve transferin son günü Galatasaray'da Dany kiralanmıştı.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

ad(gh)