BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, son haftalarda başarı grafiği giderek yükselen Sivasspor'dan puanla döneceklerine inandığını söyledi. Daum, "Sivas maçı, puan farkını açmamak adına önemli" dedi.
Daum, geçen haftada iyi mücadele ettikleri halde hak ettikleri sonucu alamadıklarını anlatırken, hatalarını görüp, ona göre önlem aldıklarını bildirdi. Daum, cumartesi günü  karşılaşacakları Sivasspor'un maça iyi motive olduğunu değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi:
"Sivas'tan puanlarla dönmek için mücadele edeceğiz. Sivasspor, puan cetvelinde üçüncü. Roberto Carlos'u ve futbolcularını tebrik ediyorum. Şu ana kadar çok iyi gidiyorlar. Form grafikleri çok yüksek olan Sivasspor'la iyi bir müsabaka çıkaracağımıza inanıyorum. Yukarıdaki takımlarla puan farkını açmamak adına önemli bir müsabaka. Bu haftaki idmanlara baktığımız zaman Fenerbahçe maçını geride bıraktığımızı görüyoruz. Arkadaşlarımız bu maçı gerçekten idrak etmiş ve önümüzdeki Sivasspor maçına bakıyor."
KAPTAN İBRAHİM, CİVELLİ'NİN YERİNDE OYNAYACAK
Daum, kadro seçimiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Civelli'nin cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacağını ifade ederken, bu mevkiide kaptan İbrahim'in oynayacağını söyledi. Daum, şöyle konuştu:
"Serdar Aziz de bu maça hazır olacak. Serdar'ın bu kadar çabuk sahaya dönmesi şaşırtıcı olabilir. Ancak, sağlık ekibimiz çok iyi çalışıyor. Aynı şekilde sakatlık geçiren Şamil ve Murat'ı da sağlık ekibimiz bu müsabakaya hazır duruma getirdi. Pinto ve Sestak'ı bu hafta idmanda izledim. Oynamayan arkadaşlar arasında Enes, Batuhan ve  Tuncay var. Onlar da yüksek derecede çalışıyorlar. Pinto ve Sestak ile ilgili kararı yarın vereceğim ve kadroyu yarın açıklayacağım. Pinto ve Sestak iyi çalıştı." 
"DURAN TOPLARDAN GOLLERİ YEDİK"
Daum, Bursaspor'un 4 hafta gol yemediğini ancak, bu serinin Fenerbahçe maçında bozulduğunu hatırlatarak "Bunu neye bağlıyorsunuz?" diye soran gazeteciye şu yanıtı verdi:
"Son haftalarda oyun içinde değil, duran toplandan golleri yedik. Defansımız stabilize olmuş vaziyetteydi. Duran toplarda yediğimiz golleri analiz ettik. Buradan nasıl ders çıkarmamız gerektiğini futbolcularımızla görüştük. Daha iyi olma adına neler yapılabileceğini gösterdik. Önümüzdeki müsabakada çok daha iyi olacağız."
Christoph Daum, deneyimli kaleci Frey'in son haftalarda çok iyi bir performans gösterdiğini, kendilerine güven verdiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
"Kaleci değiştirme adına girişimimiz olmayacak. Eleştiriler ve medya önünde konuşulanlar benim elimde değil. Kaleciyi değiştirmeyi 1 saniye bile düşünmedim. Bursaspor için kaleciyle ilgili bir şey söylemek bize kesinlikle fayda getireceğine inanmıyorum. İyi bir kalecimiz var. Frey'e kesinlikle güveniyoruz. Değişikliği de düşünmüyoruz."