– BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, önlerinde zorlu 10 hafta bulunduğunu, bu dönemde sakatlık, kırmızı kart görülebileceğini anlatırken, yönetim kurulu ile görüştüğü 3 yeni transferin gerçekleşmesi beklediklerini söyledi. Daum, transferlerin gerçekleşmemesi halinde ekibi ile koşulları zorlayacaklarını vurgularken, "Kırmızı kart, sakatlık olmasın diye dua edeceğiz. Daha fazla namazlara gitmem gerekiyor" dedi.
"İKİNCİ YARIYA YANSIYACAKTIR"
Daum, düzenlediği basın toplantısında devre arası çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Futbolcuların sıkı antreman yaptıklarını, takımın oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandığını belirterek, "Takımdaki futbolcular, arzulu istekli ve iyi çalışıyor. Takım gittikçe kendisini buluyor. Bu ikinci devreye yansıyacaktır" dedi.
Daum transfer edilen Fernando’nun yetenekli olduğunu ve Bursaspor’a katkı sağladığını gösterdiğini anlatırken, Yeşil Bursaspor’dan gelen 3 futbolcudan Ethem’in genç ve yetenekli olduğunu, bunun Bursaspor için iyi bir kazanç olacağını bildirdi. Christoph Daum, “Oğuzhan da fiziksel olarak iyi ve süratli. Belirli bir dönemden sonra kendisini takımda bulabilir. Fernandao’nun 4 haftalık bir idmansızlığı var. Önümüzdeki haftalarda iyi çalıştıktan sonra inanılmaz katkı verecek ve kaliteli futbolcu olduğunu gösterecektir” diye konuştu.
"2-3 TRANSFER GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ"
Daum, transfer döneminde kendilerini birçok futbolcunun önerildiğini, takıma katkı yapacak futbolcuyu transfer etmek zorunda olduklarını bildirirken, şöyle devam etti:
“Umarım 2-3 futbolcu daha transfer edebiliriz. Bu transferlerin hemen bizlere katılması önemli. Önümüzdeki 4 hafta içinde 10 müsabaka oynayacağız. Bu zor periyotta arkadaşlarımızın katılması çok önemli."
"HEDE İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ"
Daum, yeni transferin yanı sıra Bursaspor’u belirli bir seviyeye getirmek amacıyla çalıştıklarını, bunun için sıkı çalışan futbolculara da teşekkür etmek istediğini ifade ederken, Avrupa Kupaları’na katılmayı hedeflediklerini bildirdi. Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, şunları söyledi:
“Bununn bir yolu kupa, diğer yolu lig. Bursaspor ve taraftarı bunu hak ediyor. Hedefleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bursaspor için sorumluluk alan, çalışan insanlar yüksek bir motivasyonla çalışıyor. Hedef adına her şeyi yapacağız.”
"ZOR BİR PERİYOT"
Daum, yeni transferlerin ne zaman kadroya katılabileceklerinin sorulması üzerine, yönetim kurulu ile görüştüğünü, önlerinde zorlu 10 maçlık periyot bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi:
“Bu zorlu dönemde sakatlık, ceza olabilir. Bunlar olduğu zaman istenilen kaliteyi sahaya süremiyorsunuz. Bu durumlarda hazırladığımız futbolcuları en üst seviyede hazırlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman kaliteye de ihtiyaç var. Belirli hedef koyduğunuz zaman kalite de önemlidir. Devre arası transfer zor bir periyot. Almak istediğiniz futbolcuların sözleşmeleri devam ediyor. Gerçekten çok büyük paralar ödemek durumundasınız. Kolay bir transfer dönemi değil. Avrupa’da belirli ligler devam ediyor. Ligler devam ederken futbolcu çıkarmak zor oluyor. Kuzey Amerika bölgesine de bakıyorsunuz. O bölgede bir futbolcu buldunuz, bizden ziyade rakip olarak Ruslar, Araplar var. Orada transfer döneminde kendiniz iyi bir futbolcu seçtiğiniz anda rakip olarak çıktıkları zaman zor bir dönem yaşayabiliyorsunuz. 2-3 futbolcuyu almak bizim için çok önemli. Böyle daha zor bir duruma girebiliriz ama en maksimumu çıkarmak durumundayız.”
“DUA ETMEMİZ GEREKİYOR"
Christioph Daum, transferin gerçekleşmemesi halinde Bursaspor’un hedefe ulaşıp-ulaşmayacağına dair soru üzerine, "Motivasyonum yüksek derecede. Bu konuda çalışacağım. Futbolcularımla bunu yaşayarak hedeflerimiz adına her şeyi ortaya koymak durumundayız. Bu konuda kendim de göstermek durumundayım. Dua etmemiz gerekiyor. Kırmızı kart, sakatlık olmasın diye dua edeceğiz. Daha fazla namazlara gitmem gerekiyor" dedi.
Daum, Sivasspor maçına da değinirken, “Açık bir hesabımız var. Bu hesabı kapatmak için maçı bekliyoruz" dedi.