ZİRAAT Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'u 2-1 yenerek 5'inci tura yükselen Bursaspor'un teknik direktörü Christoph Daum, "Sanırım bizim yerimizde bir çok takım olmak isterdi" dedi.
Daum, zor dönemde yönetim ve Başkanımız Erkan Körüstan'ın çizgiden ödün vermemeleri sonucu belirli bir yolda ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Daum, "Bize büyük bir destek verdiler. Bu sonuçları alıp onlara geri verebilme adına gerçekten seviçliyiz" dedi. Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, şöyle konuştu:
"Kupada Adana Demirspor deplasmanı zor bir deplasman olarak göründü. Futbolcularımız iyi kenetlendi ve baskılı bir oyun sergiledi. 2 gol bulduk. Bu da takım içindeki beraberliğin bir göstergesidir. Bu tür müsabakalarda konsantrasyonunuz yüksek olmalı. 1 saniye dikkat etmediğiniz zaman gol yiyorsunuz. Adana Demirspor güzel bir gol attı orada konsantrasyonumuz eksikti. Devre arasına girdiğimizde futbolcu arkadaşlarımıza bu golün bizi bozmaması gerektiğini ve rakibi kalemizden uzak tutmamız gerektiğini söyledik. Üçüncü golü bulamadık. Adana Demirspor'un direkten dönen topu var. Onun haricinde pek fazla pozisyonu yoktu. Müsabaka içinde oyunu kontrol altına aldığınız zaman bunun sonrasında golü bulmanız lazım. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Kupa maçlarındaki en önemli sonuç turu atlamaktır. Sanırım bizim yerimizde bir çok takım olmak isterdi. Diğer takımlara baktığınız zaman onlar da aynı düşünce içinde. Avrupa'ya gidecek en kısa yolu kupa olarak görecekler. Bu da kupayı zor bir duruma getirecek."
"EN ÖNEMLİSİ GÜVEN"
Daum, takımın güven kazanması gerektiğini, bu maçta oynamayan futbolcuları oynatma olanakları bulunduğunu ancak, belirli bir dönem bunu yaptıkları zaman "Ciddiye almıyoruz" gibi bir durumun görülebildiğini, konsantrasyonun düşebileceğini anlattı. Chrustoph Daum, "O zaman; Nasılsa biz bu maçı kazanırız hesabına giderdik. O yüzden böyle bir düşüncem olmadı. En önemlisi bu takımın güven kazanması. Güven olayında takım istediğimiz yerde değil. Herşeye göğüs gerebildiğinizde bu tür rotasyonlar olabilir ama şu an öyle bir durumda değiliz. Galibiyetlerden sonra bu güven artacaktır" diye konuştu.
"SAKİNLİĞİM GÜVENİMDEN"
Daum, bir gazetecinin "Saha kenarında çok sakin görünüyorsunuz. Bunun nedeni nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bu benim sakinliğim yönetimimize ve takıma güvenimin tam olduğundan dolayıdır. Öğrenciysen okulda bir sınavın vardır ve iyi hazırlanıyorsan sakin olursun ve sınava sakin girersin. Teknik direktör açısından baktığınız zaman benim sakin olmam gerekiyor. Zaman zaman futbolcularıma destek veriyorum. Dışarıdan bu çerçeveyi daha iyi görme adına teknik direktör açısından bu sizin göreviniz değil yardımcılarınızın görevi. Onlar atlar oraya ve benim söylediklerimi içeriye taşır."