2014 Dünya Kupası'nda yer alacak olan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, UEFA Avrupa Ligi 16 Takımlı Eleme Turu'nda 13 Mart Perşembe günü (Yarın) İspanya'nın Sevilla ve Betis takımları arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek. Tecrübeli hakem, bu maçın sonrasında ise İstanbul üzerinden Sivas'a giderek 16 Mart Pazar günü Sivasspor - Trabzonspor karşılaşmasında düdük çalacak.

4 gün içinde 2 maç yönetecek olan Cüneyt Çakır'ın İspanya'ya gidiş dönüşü 10 saatlik uçuşa denk geliyor. Cuma akşamı İspanya'dan İstanbul'a dönecek olan Cüneyt Çakır, Cumartesi günü ise hemen Sivas'a uçacak. Daha sonra İstanbul'a gelecek olan Çakır'ın bu yolculuğunun da toplamda 3 saat sürmesi bekleniyor.

Çakır'ın 4 gün içinde 2 maç yönetip 13 saatlik uçuş yapması, FIFA'nın, 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak olan hakemimizin denendiğini akıllara getirdi.

Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası öncesi Cüneyt Çakır'ın, yoğun maç trafiğine alıştırılmaya çalışıldığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Cüneyt Çakır, Zürih'teki FIFA merkezinde 24-28 Mart tarihlerinde Dünya Kupası'nın hazırlıkları çerçevesinde hakemler için iki grup halinde düzenlenecek seminere katılacak.

GÖKHAN HEBEPÇİ - İSTANBUL /

gh(gh)