MARMARİS BODRDUM ETABI VİVİANİ'NİN
50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bugün koşulan 183 kilometrelik Marmaris- Bodrum Turgutreis etabını nefes kesen bir finişin ardından Cannondale takımından Elia Viviani 4 saat 34 dakika 11 saniyelik derecisiyle kazandı. Omega Pharma takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish ikinci olurken, üçüncülüğü MTN Ohubeka takımından Kristian Sparagli kazandı.
146 bisikletçinin tamamladığı etapta ilçe merkezine toplu halde giren sporcuları Bodrumlular bayraklar ve çiçeklerle karşılarken, tekneler de korna çalarak selamladı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi.
50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yarın koşulacak 182 kolometrelikr Bodrum-Selçuk etabında turkuaz mayoyu genel ferdi klasmanda 20 saat 35 dakika 05 saniye ile birinci durumda bulunan Cofidis takımının Estonyalı sporcusu Taaramae Rein Turkuaz giyecek.
Öte yandan Marmaris-Bodrum etabını kazanan İtalyan bisikletçi Viviani yarıştan sonra düzenlenen basın toplantısında "Cavendish'i geçtim daha ne olsun" diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Cavendish'e rağmen kazandım. Bu tur benim için çok önem taşıyor. Takım arkadaşlarımın yardımı ile iyi yer tuttum ve birinci oldum. İtalya turu benim için çok önemli. Orada da iki-üç etap alacağımı düşünüyorum. Ama bu turun tadı damağımda diyebilirim. Bu yarışa çok iyi hazırlandım ve istediğimi aldım. Cavendish'in arkasından hep ikinci oluyordum. Bu kez onu geçtim ve hayallerim gerçekleşti. Daha ne olsun. Evet Türkiye'ye ikinci gelişim. Daha önce Visconti'yi geçtiğimi hatırlıyorum. O zaman bir kaza olmuştu ve etabı kazanmıştım. Bu sefer daha iyi bir sprint oldu. Her yıl üstüne biraz daha koyuyorum."
Nilüfer KANDIRMIŞ - Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()

(SS) (FOTOĞRAFLI)