Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bisiklet severlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Organizasyonun kısa ifadesi olan "TUR" kelimesini oluşturan harfleri en yaratıcı şekilde bir araya getiren bisiklet sever; 27 Nisan - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında 50.si düzenlenecek olan TUR 2014 mücadelesinde bir etaba konuk olacak. Şanslı bisiklet sever, yarışma konvoyunda VIP konforunda bisikletlilerin mücadelesine en yakından tanıklık edecek.

Yapılan açıklamada, bu şansı elde etmek için yaratıcı TUR yazısının fotoğrafını çekip TUR'un resmi web sitesindeki http://www.tourofturkey.org/2014/TR/fotograf-gonderme sayfasına 5 Nisan'a kadar yüklemek gerekiyor.

Neden TUR:

Yol Bisikletinin en önemli 3 büyük etaplı turu diğer adıyla "Grand Tour" mücadeleleri düzenlendikleri ülkelerin kendi dillerinde "TUR" anlamına gelen kelime ile anılırlar. Örneğin Fransa Turu için Fransızlar "Le tour" ifadesini kullanırken, İtalya Turu için italyanların kullandığı kısaltma "Giro", İspanya Turu için ise ispanyol dilinde "Vuelta" kullanımı yaygındır. Özetle her bir kelimenin anlamı "TUR" dur. Türkiye için "TUR" kısaltmasını anlamlı kılan bir başka kullanım yeri ise IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) ülke kodlarında Türkiye'nin "TUR" kısaltmasıyla ifade edilmesidir.

İSTANBUL / (fotoğraflı)

gh(gh)