Geçen sezonu göğüs reklamsız oynayan ve sadece sırtında Ülker reklamıyla sahaya çıkan Fenerbahçe'ye bu sezon deyim yerindeyse sponsor yağıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden Coca Cola, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın formasındaki kol sponsoru oldu.

Piyasa değeri 200 milyar dolara ulaşan Coca Cola ile sarı lacivertli kulüp arasındaki sponsorluk anlaşmasının detaylarının 1-2 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Sarı lacivertliler daha önce de formalarına 4 sponsor birden almıştı.

COCA COLA DİĞER BÜYÜKLERE DE SPONSOR OLACAK

Coca Cola firması Türk futbolunun diğer büyükleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a da sponsor olacak.

Kulüplere yılda 10 milyon Euro’ya yakın kaynak aktaracağı tahmin edilen Coca-Cola’nın bu üç kulübün şortlarına sponsor olması bekleniyor.

11 YILDIR MİLLİ TAKIM SPONSORU

Coca-Cola, Türkiye’de 2004 yılından bu yana Milli Takım sponsorluğuyla Türk Milli Takımı’na destek veriyor. Milli Takım’ın maçları ve uluslararası turnuvalara katıldığı dönemlerde hazırladığı reklam filmleriyle ses getiren Coca-Cola, Türkiye’de 2008 yılından beri Gelişim Ligleri sponsorluğuyla altyapıya da destek veriyor. “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” sloganıyla Türk futbolunun geleceği için elit futbolcular yetiştirmek amacıyla yola çıkan Coca-Cola Gelişim Ligleri’nde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Çukurova ve Güneydoğu Bölgeleri’nden 42 kulüp mücadele ediyor. Coca-Cola Gelişim Ligi’nin U14, U15, U16, U17 ve U18 kategorilerinde toplam 102 kulüp ve yaklaşık 8 bin futbolcu top koşturuyor ve genç milli futbol takımlarının yüzde 98’i bu oyuncular içerisinden oluşturuluyor.