Çinli Yüzücü Fu: Reglim Dün Başladı, Yeterince İyi Yüzemedim
Rio de Janeiro'da devam eden Olimpiyat Oyunları'ndaki 'kadınlar 4x100 metre karışık bayrak yarışını' dördüncü sırada tamamlayanÇin'den Fu Yuanhui, müsabakanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarını hayal kırıklığına uğrattığı için özür diledi.
''AMA BU BİR BAHANE DEĞİL''
20 yaşındaki Çinli yüzücü performansının neden düşük olduğunu ise bugüne dek hiç kimsenin yapmadığı şekilde açıkladı: "Reglim dün başladı, o yüzden de yorgun hissediyorum. Ama bu bir bahane değil. Yeterince iyi yüzemedim." Fu'nun bu sözleri, kadın sporcuların hareket kalitesini doğrudan etkileyen adet kanamalarına ilişkin konuşmalarının tabu olduğu bir ortamda, haliyle, çokça ses getirdi.

'SİZ HİÇ TAMPON DİYE BİR ŞEY DUYMADINIZ MI?'
Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da da Fu'ya destek mesajları yağdı. Bir Weibo kullanıcısı "Vay, adet görüyorken bile yüzmek zorunda mı? Bu çok üzücü" diye yazarken, bir başka kullanıcı "Bu normal bir fiziksel olgu, o yüzden de neden bahsedemiyoruz? Fu Yuanhui şahane" mesajını paylaştı. Weibo'da yer alan bir başka mesaj ise şöyle: "Erkekler adet sancısını bilmez… Her ay 'Keşke erkek olsaydım' diyorum. Fu, sen harikasın, lütfen hayranlığımı kabul et. Adet görürken nasıl havuzda olduğunu merak edenler için: Siz hiç tampon diye bir şey duymadınız mı?"

'KADINLAR 21. YÜZYILDA HALA ADET GÖRDÜKLERİ İÇİN UTANMALI MI?'
Kadınlar, bazı erkek kullanıcılardan gelen anlaşılmaz şekildeki eleştirel mesajlara da Weibo'dan yanıt verdi. Bir kullanıcı, "Fu Yuanhui, adet gördüğünü söyledi ve bu öfkeli insanlar 'edepsiz' ve 'kirli' dedi, böyle bir şeyi nasıl söyleyebileceğini sordu. 21. yüzyıldayız ve kadınlar hala regl oldukları için utanmalı mı? Oradaki erkekler, evinize gidip eşlerinize ya da annenize menstrüel belirtileri sorun." diye yazdı.
Fu, daha önce de kadınlar 100 metre sırtüstü yarışında kazandığı bronz madalyaya inanamadığı görüntülerle herkesin sempatisini kazanmıştı.