Kadir ÇETİNÇALI/LONDRA, () - CHELSEA Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder'in dünyanın en iyi üç 10 numarasından biri olduğunu söyledi.

Galatasaray ile yarın yapacakları Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Mourinho, ilk maça göre daha kolay bir maça çıkacaklarını belirterek, "Bu maç bizim için çok önemli. İlk maçta bir takım ilk yarıda, diğeri ise ikinci yarıda iyiydi. Rövanş maçı da kolay geçmeyecek. Rakibimiz son ana kadar savaşacaktır" dedi.

Portekizli teknik adam, Drogba'nın dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğunu ifade ederek, "Drogba 26 yaşındaki gibi değil elbette, ama dünyanın en iyilerinden biri. Drogba'nın Galatasaray'la sezon sonu anlaşması bitecek. Onunla bir gün tekrar çalışır mıyım bilmiyorum, buna Chelsea kulübü karar verir. Ancak bir gün onunla tekrar çalışmak istiyorum. Bu futbolcu olarak mı olur, antrenör olarak mı, temsilci olarak mı olur bilmiyorum" diye konuştu.

Mancini'nin maçı kazanırlarsa maçtan sonra kendisiyle yemek yiyebileceğini ve hesabı ödeyeceğini söylediği belirtilerek, İtalyan hocayla yemek yemeyi düşünüp düşünmediği sorulan Mourinho, "Hayır. Maç kaybedilip kazanıldıktan sonra karar vermem. Önceden karar veririm. Ben maçtan sonra boş gün vereceksem, kazansam da kaybetsem de veririm. Aynı görevi yapıyor olabiliriz diye maçtan sonra yemek yememiz gerekmiyor" cevabını verdi.

Eski futbolcusu Wesley Sneijder ile ilgili soru üzerine ise Mourinho, "Bana göre dünyanın en iyi üç 10 numarasından biri" dedi.

"Türkiye'den beğendiğiniz Türk futbolcu var mı?" sorusuna ise Mourinho, "Çok sayıda Türk futbolcuyu beğeniyorum. Türk futbolunun futbolculara çok para ödediğini düşünüyorum. Bazen finansal Fair-Play oraya gelmemiş gibi görünüyor. Kimsede gözüm yok ama hepsini biliyorum. Çok sayıda kaliteli futbolcu var" yanıtını verdi.

Basın toplantısına katılan Gary Cahill ise Drogba'ya karşı oynamanın zor olacağını belirtirken, "Galatasaray maçı zor geçecek. Önceki maçta ilk yarı biz iyi oynadık, ikinci yarıda onlar iyi oynadı. Yarın da benzer olacaktır. Ev sahibi olmanın verdiği avantajı kullanmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

kç (os)