Chahechouhe: Hocalarımla cuma namazına gitmek gurur verici

Sivasspor'un Faslı oyuncusu Aatif Chahechouhe, cuma günü idman programının Cuma namazına göre ayarlanmasının ve takım olarak hocaları ile cuma namazına gitmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

TE Bilişim
TE Bilişim
Editör
10.01.2016 - 18:31 Yayınlanma
421 Gösterim
 Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Toros Zirvesi Semineri'nin ikinci gününde 'Türkiye'de yabancı futbolcu olmak' adlı panele katılan Sivasspor'un Faslı oyuncusu Aatif Chahechouhe, deneyimlerini paylaştı. 4 yıldır Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Chahechouhe, "Kendimi bazen Türk olarak hissediyorum. İnşallah daha uzun yıllar Türkiye'de oynamak isterim. Futbol kariyerimden sonra da Türkiye'ye yerleşmeyi, burada yaşamayı düşünüyorum. 2 kızım da Türkçe konuşuyor. Türk okuluna gidiyor. Adaptasyon süreci eşim ve çocuklarım için çok iyi oldu. Eve geliyorum kızım benden daha iyi Türkçe konuşuyor. Eşim de konuşuyor. İlgi çekici ama zor bir dil" diye konuştu.

"HOCALARIMLA CUMA NAMAZINA GİTMEK GURUR VERİCİ"

Kendisinin Müslüman ve dinine bağlı olması dolayısıyla Türkiye'ye alışmasının daha kolay olduğunu dile getiren Chahechouhe, "Bir Müslüman olarak cuma günü idmanlarımızın programının ona göre ayarlanması, takım olarak hocalarımızla Cuma namazına gitmek benim için gurur verici. Ben dinime bağlı biriyim gerçekten şaşırdığım bir şey oldu. Çok basit yaşamım var. Basit yaşam tam bana göre. Geceleri çıkmayı seven, gece hayatı olan biri değilim. Bugün İstanbul'da oynasam da aynı şekilde basit hayatımı çekirdek ailemle geçiririm" şeklinde konuştu.

"SELÇUK İNAN'I BEĞENİYORUM''

Chahechouhe ayrıca, hücumu sevdiğini, forvet arkasında oynadığında kendisini daha serbest ve rahat hissettiğini söyledi. Türk futbolculardan Selçuk İnan'ı, şarkıcılardan Tarkan'ı, yemeklerden de karnıyarığı sevdiğini dile getiren 29 yaşındaki oyuncu, evinde Türk aşçının görev yaptığını ve Avrupa yemekleri yemediklerini de sözlerine ekledi.

"HİÇ BİR BÜYÜKTEN RESMİ TEKLİF ALMADIM"

Ara transfer döneminde adının Galatasaray ve Fenerbahçe ile anıldığını ifade eden deneyimli oyuncu, "Hiç bir büyükten resmi teklif almadım. Ne kulübüm ne de ben. Eğer ki Medicana Sivasspor'dan ayrılırsam o da başkanımızla diğer takımların başkanı anlaşarak gerçekleşir. Ben şu an bu dedikoduları duymak istemiyorum. Sivas'ta mutluyum" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: iha

Editör Hakkında
Yorumlar
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı