Sercan SAPANATAN-Mustafa AKIN/İSTANBUL () - CEV Challenge Kupası finalinde Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği İtalya'nın Andreoli Latina takımını rövanş karşılaşmasında 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan maça iyi başlayan Fenerbahçe, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. Maçtaki üstünlüğünü koruyan sarı lacivertli takım, ilk seti 25-22 kazandı ve maçta durum 1-0'a geldi. İkinci sette de ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. Ivan Miljkovic'in etkili servisleri, Leonel Marshal ve İbrahim Başaran'ın sayısıyla da ilk teknik molaya 8-6 önde giren Fenerbahçe, Felipe Luiz Fonteles'in gayreti, Arslan Ekşi'nin akıllı oyunu ve Ivan Miljkovic'in sayılarıyla ikinci teknik molaya da 16-15 üstün girdi. Muhteşem bir oyunla 6-0'lık seriye imza atan Fenerbahçe Grundig, seti 25-19 önde tamamladı. Leonel Marshal'ın sayıları, Felipe Luiz Fonteles'in bloğu ile üçüncü setin ilk dakikalarında skor üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe, teknik molaya 8-5 önde girdi. Leonel Marshal, Arslan Ekşi, Ivan Miljkovic, Felipe Luiz Fonteles'in etkili oyunu aradaki sayı farkını açan Fenerbahçe Grundig, seti 25-18, maçı da 3-0 kazandı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Fenerbahçe Grundigli oyuncular ve teknik heyet, sahada birbirlerine kenetlenerek, kupa sevincini yaşadılar. Tribünler, "Sarı-Lacivert, Şampiyon Fenerbahçe" tezahüratı ile sevince ortak oldu. Ardından tribünlere çıkan oyuncular, başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle sevinçlerini paylaştı. Kupayı havaya kaldıran oyuncular, ardından kupayı tribünlere götürdü. Salonda şampiyonluk turu atan oyuncular, uzun süre tribünlerle tezahüratta bulundu. Ardından protokol tribününe çıkan oyuncular, kupayı başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle birlikte havaya kaldırdı.

Bu arada Ivan Miljkovic, maçın değerli oyuncusu seçildi.

ss-ma (os)