KARŞIYAKA'nın İzmir'e getirttiği Rumen yıldız Cernat'la ilk görüşmeyi Bucaspor'un yaptığı iddiası iki kulübün arasını açtı.
Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya'yı arayarak Cernat'ın durumunu sordu. Kaya, Başkan Diniz'e, "Oyuncuyla ilgilenmiyoruz. Zaten o kadar bütçemiz yok" dediği öğrenildi. Cernat'ın iki kulübe de kapıyı 400 bin euro olarak açık daha sonra 350 bin euro yıllık ücrete razı olduğu ortaya çıktı. Rumen futbolcunun Karşıkay'la pazarlığı sürüyor.
Transfer hareketliliğini sürdüren yeşil kırmızılılar kaleci Loriya, sol bek Yenal, sağ bek Shukurov'dan sonra dış transferde Fethiye'den daha önce anlaştığı orta saha Onur Okan'la 1 artı 1 yıllık ön protokol imzaladı. İç transferde sözleşmesi biten Ahmet, Erdi, Servan'la anlaşan yönetim, Burak'la tekrar görüşerek sonuç alamadı. Çaykur Rizespor'dan kiralanan Cenk Güvenç'i tekrar isteyen Karşıyaka, geçen sezon Ankaraspor'da oynayan Fenerbahçeli stoper Berkay Can'ı listeye aldı.
KEFİLİ MUSTAFA DENİZLİ
Karşıyaka'nın sözleşme imzaladığı Azeri futbolcu Mahir Shukurov'u geçen sezon bu ülkede Hazar Lenkeran'ı çalıştıran teknik direktör Mustafa Denizli'nin önerdiği ortaya çıktı. Denizli, Neftçi Bakü'de oynarken takibe aldığı Shukurov için Beşiktaş'tan öğrencisi, Çaykur Rizespor'dan yardımcısı olan Yusuf Şimşek'i arayarak, "Azerbaycan'da kalsam ben transfer edecektim. Sağ bek, stoper, ön libero olarak görev yapıyor. Serbest vuruşlarda etkili. Alırsan jokerin olur" dediği öğrenildi.
ARS GİDERSE ROTA PEROVİC
Kadrosundaki yabancılardan Ofoedu'yu takımda tutacağını açıklayan, Ars konusunda ise kararsız olan Karşıyaka teknik direktörü Yusuf Şimşek, yönetimden Sırp Slavko Perovic'i istedi. Geçen sezon Manisaspor formasıyla 19 golle 1'inci Lig'de gol kralı olan, bonservisi ülkesinde Rad Belgrad takımında olan Perovic'e Türkiye'den teklif yağmasının transferi zorlaştırdığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI