– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarının çok zor ve mücadeleci geçeceğini belirtti, "Bu zorun üstesinden geleceğiz" dedi.
Mehmet Cengiz Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, ilk yarıya istedikleri gibi başladıklarını, ancak istedikleri gibi tamamlayamadıklarını vurgularkern şöyle konuştu:
"İlk yarıda oynadığımız maçlardan gerekli dersleri aldık. Devre arası takviye yaparak iyi bir kamp dönemi geçirdik. Yeni transferlerimiz önemli isimler, ancak çoğu tam olarak hazır değil. Tek sıkıntımız bu. Yeni arkadaşlar biran önce eski hüviyetlerine bürünürse iyi olacak."
"BEN ZORU SEVERİM"
Ligin ikinci yarısının çok zor ve mücadeleci geçeceğini ifade eden Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ligde takımlar birbirini tanıyor ve neler yapacaklarını biliyor. Biz ikinci yarıya hazırız. Ben zoru seven bir insanım. Daha önce görev yaptığım takımlarda zor dönemler geçirdik. Üstümüzde bir baskı olacağını biliyoruz. Oyundan kopmayan bir takım hüviyetinde olacağız. Zor ve sıkıntılı maçlarımız olacak. Bunlara hazırız. Birlikte üstesinden geleceğiz. Çok büyük bir mücadeleye gireceğiz. Takımımızın çok iyi şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olması halinde bu zorun üstesinden geleceğiz."
"TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR OYNAYACAĞIZ "
İkinci yarıya Gençlerbirliği maçı ile başlayacaklarını hatırlatan Rıza Çalımbay, "Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Çaykur Rizespor’un ligde kalıcı olması lazım. Yeni transferlerimizin de katkısı ile kalıcı olacağız. Bu yıl ilk 10 hedefimiz var. İlk yarıdaki puanın üzerinde puanlar alarak bu hedefimize ulaşmak amacımız" dedi.
SÜLEYMAN SEBA’YA GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ
Beşiktaş’ın eski başkanlarından Süleyman Seba’nın hastanede tedavi gördüğünü hatırlatan Rıza Çalımbay, "geçmiş olsun" dileklerini iletirken, "Türk futboluna ve Beşiktaş’a çok emeği geçen bir isim. Tekrar aramızda görmek istiyoruz. Durumuna çok üzülüyorum. Cuma günü hastanede ziyaret edeceğim" dedi.
GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HAZIRLIKLARI
Bu arada yeşil mavili takım, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmana sakatlıkları bulunan Ümit, Hurşut ve Sezer katılmadı. Koşu ve pas çalışması ile başlayan antrenman taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi.
Çaykur Rizespor, yarın yapacağı son antrenmanın ardından Gençlerbirliği maçı için Ankara’ya hareket edecek.