– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un savunma oyuncusu Ousmane Viera, ligde yaşadıkları şansızlıklar nedeniyle puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, "Artık uyanma vakti geldi" dedi.
Süper Lig'e 5 maçta 4 galibiyet alarak iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak geride kalan son 5 haftada bu çıkışı sürdüremediklerini ifade eden Viera, Kardemir Karabükspor maçı ile yeniden çıkışa geçmek istediklerini söyledi. Viera, "Sezona iyi başlangıç yaptık. 5 maçta 12 puan toplayarak zirveye ortak olduk. Ancak takımdaki arkadaşlarımızın beklenmeyen sakatlıkları oldu. Buna bağlı olarak son haftalarda düşüş yaşadık. Galatasaray ve Beşiktaş gibi zorlu rakiplerden puan aldık ancak istediğimiz puanları toplayamadık. Ama bu düşüşe son vermemiz gerekiyor. Artık uyanma vakti geldi" diye konuştu.
"KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ"
Önlerinde zorlu Kardemir Karabükspor maçı olduğunu belirten Viera, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ligde ilk yarıda 7 maçımız kaldı. Bunlardan ilki deplasmanda Kardemir Karabükspor maçı olacak. Rakibimiz sahasında iyi mücadele ediyor. Ancak bizde kötü gidişe dur demek istiyoruz. O nedenle bu maç bizim için çok önemli'' diye konuştu.
KADRODA 4 EKSİK
Mehmet Cengiz Tesisleri'nde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakat olan Hakan, Kağan, Sercan ile ameliyat olan Cernat katılmadı, Leonard Kweuke ise takımdan ayrı doktor kontrolünde çalıştı. Koşu ve pas çalışması ile taktik ağırlıklı maç yapan yeşil mavililer Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak Karabük'e gitti.