– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, 'ligde kritik viraj' olarak değerlendirdiği Akhisar Belediyespor maçını, taraftarının desteğiyle geçmek istediklerini söyledi.
Rıza Çalımbay, kupadan elendiklerini ve artık lige döndüklerini belirterek önlerinde zorlu Akhisar Belediyespor maçı olduğunu hatırlatırken şöyle dedi:
"Maçta ihtiyacımız olan taraftar desteği olacak. Taraftar iyi gün dostu değil, kötü gün dostudur. Her zaman takımın yanında olan taraftardır. Rakibimiz Akhisar takımına saygımız sonsuz. Çok iyi yönleri var ve iyi mücadele eden bir takım. Çekişmeli bir maç olacak. Bu maçta taraftarımızı tribünde görmek istiyoruz. Seyirci ile futbolcularımız bütünleşiyor. Biz sahada mücadele ederken taraftarımızı da yanımızda olmalı."
"BU ARA SIKINTILARIMIZ OLDU"
Ligde son 4 maçın 3’ünü deplasmanda oynadıklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bunların hepsi zor maçlardı. Galatasaray ve Beşiktaş gibi rakiplerle oynadık, Eskişehirspor'la karşılaştık. Bu maçları sahamızda oynasaydık, sonuçlar daha farklı olurdu. Takımın ligdeki performansından genel anlamda çok memnunum. Sakatlıklar en büyük sıkıntımız. Kağan, Eren ve Kweuke, 1.5 ay bizimle olmayacak. Sezer’in durumu ise belirsiz. Bu ara sıkıntılarımız oldu. En çok üzüldüğüm de son iki maçımızı sakatlıklar nedeniyle zorunlu olarak 10 kişi oynamak oldu. İlk yarıda önümüzde 8 maç kaldı. Bu 8 maçı en iyi sonuçlarla tamamlamak istiyoruz."
TAKVİYE YAPMAMIZ ŞART
Takım olarak başarısız olmadıklarını, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında deplasmanda puan aldıklarını, ligde de iyi yerde bulunduklarını anlatan Rıza Çalımbay, son olarak şöyle sdedi:
"Şimdi en önemli viraj olan Akhisar Belediyespor maçında galibiyet bekliyoruz. Devre arası çok iyi takviye yapmamız şart. Bunlar nokta transfer olacak. Uche Kalu ve Depetris’ten istediğimiz verimi alamadım, Kweuke sakat. Devre arası takviye yaparak daha iyi olacağız."