Muhammet KAÇAR/RİZE,()– SİVASSPOR maçının son dakikasında attığı golle takımının ligde kalabilmesi için altın değerinde puan kazandıran Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Godfrey Oboabona, 2014 FIFA Dünya Kupası’na katılacak olan Nijerya Milli Takımı’na da "hazırım" mesajı verdi.
Yeşil mavili takımın sezon başında Nijerya'nın Sunshine Stars takımından renklerine kattığı Oboabona, ligde geride kalan 32 haftada, 18 maçta bin 620 dakika sahada kaldı. Çaykur Rizespor forması altında rakip filelere 2 gol atan Oboabona, Torku Konyaspor ve Bursaspor maçlarında ise kendi kalesine 2 gol atma şansızlığını yaşadı. Oboabona, Sivasspor maçında son dakikada attığı kafa golü ile takımına ligde kalma yolunda önemli bir puan kazandırdı, maç sonunda da çok büyük sevinç yaşadı. Sivasspor maçında takım olarak iyi mücadele ettiklerini ifade eden Oboabona, şunları söyledi:
"MORAL OLDU"
"Maçın son dakikalarında mağlup duruma düştükten sonra golü bulmak çok zordur. Anak mağlup duruma düştükten hemen sonra beraberliği yakalayıp 1 puan aldık. Bu da bizim için iyi oldu. Futbolda her türlü sonuç var. Sivasspor maçında mağlup duruma düştükten sonra attığım golle takımıma puan kazandırdığım için çok mutluyum. Arkadaşlarım ile birlikte maçı kazanacağımızdan çok emindik. Bunun için mücadele ettik. Ama olmadı. Golü yedikten hemen sonra beraberlik gölüne atmak benim için de çok iyi moral oldu."
"GOL ATMAM ÖNEMLİ"
Sivasspor maçını ağrılar içinde oynadığını ifade eden Oboabana, buna rağmen oyuna devam ettiğini vurgularken de şöyle konuştu:
"Çünkü bizim için çok önemli bir maçtı. Özellikle maçın ikinci yarısını ağrılar içinde oynadım. Defans oyuncusu olarak gol atmam önemli. 2 hafta önce sahamızda Konyaspor ile oynadığımız maçta defansta birlikte görev yaptığım Viera gol atmıştı. Sivasspor maçında da ben attım. Viera ile çok iyi anlaşıyoruz. Aramızda iyi bir uyum var. Bu hafta deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağımız maçı kazanıp ligde kalmayı garantilemek istiyoruz."

MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF