– SPOR Toto Süper Lig'de geçen hafta 16 maç sonra galibiyetle tanışan ve moral bulan Çaykur Rizespor, deplasmanda Bursaspor karşısında puan yada puanlar almayı hedefliyor.
Çaykur Rizespor’da takımın başında ilk kez sahaya çıkacak olan teknik direktör Uğur Tütüneker, uzun haftalardır kazanamayan takımın Gaziantepspor karşısında moral bulduğunu belirterek bunun önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Tütüneker, "Takımda eksik olan buydu. Bu moral geçen hafta bulundu. Bursaspor maçında takımın Gaziantepspor karşısında oynadığı futbolu oynaması halinde istediğimiz sonucu alacağız. Her maça tek tek bakacağız. Bu maçtan alacağımız iyi bir sonuç bizi iyi yerlere getirir" dedi.
FERAH:ZORLU BİR SÜRECE GİRDİK
Çaykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah da, Gaziantespor maçında aldıkları galibiyetle moral bulduklarını belirterek, uzun haftalar sonra alınan 3 puanın önemli olduğunu söyledi. Ferah, "Önümüzde zorlu bir lig süreci var. Bursaspor, Galatasaray, Medical Park Antalyaspor ile Beşiktaş’la karşılaşacağız. Alacağımız puanlar ligde yerimizi belirleyecek. İyi futbolla birlikte iyi mücadele ediyoruz. Bu futbolu sürdürmemiz halinde istediğimiz sonuçları alacağız. Bursaspor zor bir ekip. Karşılaşmanın seyircisiz oynanması bizim için avantaj olabilir. Oyuncularımız sahada ellerinden gelenin fazlasını yaparak istediğimizi sonucu alacağız."
ÇAYKUR RİZESPOR’DA 4 EKSİK
Bursaspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak bu kente giden yeşil mavililerde cezalı olan Viera ile sakatlıkları bulunan Engin Baytar, Lomana Lua Lua ve Hurşut Meriç ile yabancı sınırlaması nedeniyle Mutumba kadroda yer almadı.