ÇAYKUR Rizespor, 11 haftalık galibiyet özlemine Sanica Boru Elazığspor maçıyla son vermek istiyor.
Süper Lig'e ilk 5 maçta 4 galibiyetle iyi başlayan ancak daha sonra düşüşe geçip 11 maçtır galip gelemeyen Çaykur Rizespor, 5’inci hafta Bursaspor'u 2-1 mağlup ettikten sonra oynadığı 11 maçın 7'sini kaybetti, 4'ünde berabere kaldı.
ÇALIMBAY: "PUANA İHTİYACIMIZ VAR"
Sanica Boru Elazığspor maçının önemine değinen teknik direktör Rıza Çalımbay, kazanarak ilk yarıyı moralli kapatmak istediklerini söylerken şöyle dedi:
"Rakibimizin de bizim de puana ihtiyacımız var. Bu maçtan alacağımız sonuç, moralimizi artıracaktır. Rakibimizle aramızdaki puan farkını da açmış olacağız. Son derece önemli bu maçta oyuncularımızın beklenen performansı göstermelerini istiyoruz. Kazanmak için rakibimizden fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız. Oyuncularımız bunu yapacaktır."
BALTACI: "OYUNCULARIMIZ SORUMLULUĞUNUN FARKINDA^"
Yönetici Mustafa Baltacı ise ligde son sırada bulunan rakipleri ile çok kritik bir maç oynayacaklarını belirtti, şunları söyledi:
"İki taraf açısından da zor bir mücadele olacak. Rakibimiz ile aramızda 6 puan fark var. Bunu korumak ve arayı açmak istiyoruz. Oyuncularımız sorumluluklarının farkındalar. Herkes elinden gelen katkıyı sağlama gayreti içerisinde. Bu birliktelik bizim galibiyete olan inancımızı artırıyor. Devreye moralli girmek istiyoruz. Bunun için istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum."
SAKAT VE CEZALI OYUNCU YOK
Çaykur Rizespor'da Sanica Boru Elazığspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Sakatlığı düzelen Kweuke'nin de bu maçta forma giyebileceği belirtildi. MK(TM/AÖ)