Muhammet KAÇAR/RİZE,() – SPOR Toto Süper Lig'de kalmayı garantileyip gelecek yılın planlarını yapmaya başlayan Çaykur Rizespor’da yönetim, ilk görüşmeyi teknik direktörü Uğur Tütüneker ile yapacak.  
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, 5 yıl aradan sonra çıktıkları Süper Lig'de geçirdikleri ilk sezondan gerekli dersleri aldıklarını, yeni sezonun planlamasını en iyi şekilde yapacaklarını söylerken şöyle konuştu:
"Vakit kaybetmeden gelecek sezonun hazırlıklarına başlayacağız. Çıkmaza girdikten sonra kurtulmak kolay olmuyor. Bu sezon çok değişik, karışık ve beklenmedik bir lig yarışı yaşandı. Çok iyi başladığımız ligde korktuğumuz zamanlar oldu. 15 maç kazanamadık. İnişli çıkışlı bir süreç yaşadık. Düşüş yaşayıp geri dönemeyen kulüpler maalesef küme düştü. Ama ligde kalmayı başardık. Bizim hedefimiz ilk 10 takım arasında yer almaktı fakat bunu tutturamadık."
"KADROMUZU BOZMAYACAĞIZ"
Uğur Tütüneker ile yeniden anlaştıktan sonra takımdan gidecek ve kalacakları belirleyeceklerini ifade eden Başkan Kalkavan, bu konuda şunları söyledi:
"Elbette iskelet kadromuzu tutacağız. Zaten oyuncularımızın çoğu ile sözleşmemiz devam ediyor. Sözleşmesi biten ama kalmasını istediğimiz oyuncularda var. Bunlarla da masaya oturup görüşeceğiz. Mevcut kadromuzdan Kweuke, Oboama, Ümit, Kıvanç gibi oyuncularımız için transfer söylentileri kulağıma geliyor. Çok iyi bir teklif gelmedikten sonra hiç kimseyi vermeyi düşünmüyorum. Hepsinin kalmasını istiyorum. Ayrıca çeşitli kulüplerde kiralık olarak oynayan oyuncularımız var. Bunların hangisi kalır hangisi gidecek buna hocamız karar verecek."
"RİZE BİR FUTBOL ŞEHRİ DEĞİL"
Rize'nin bir futbol ve spor şehri olmadığına dikkat çeken Başkan Kalkavan, açıklamalarını şöyle tamamladı:
"Bunu kabul etmek zorundayız. Süper Lig'de en ucuz bilet uygulaması yapan takımız. Süper Lig'de oynuyoruz ama sezonun genelinde tribünler boş kaldı. İnşallah bir gün bizde dolu tribün heyecanına ulaşırız. Futbol seyirci ile güzel. Her şeye rağmen ben taraftarımızdan memnunum. Özellikle kale arkasındaki taraftarlar bu sene iyi bir sezon geçirdiler. Beni eleştirmeleri de önemli değil. Ama statta öncelikle protokol tribününün düzelmesi lazım. Bunu da yeni sezonda düzelteceğiz. Bu sezondan her yönden gerekli dersi aldık. Şimdi bu ders doğrultusunda gelecek sezonun planlamasını en iyi şekilde yapacağız."

MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF