AKÇAY’DAN BEKLENEN KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Çaykur Rizespor maçında beklenen 11’i sahaya sürdü. Akçay, kart cezalısı olan Mustafa Yumlu’nun yerine savunmada Caner Osmapaşa’ya görev verdi. Kart cezası sona eren Colman ise Yusuf Erdoğan’ın yerine 11’de formayı kaptı.

ÜÇ FUTBOLCU İÇİN İLKLERİN MAÇI

Bordo-mavili takımın sezon başında 1461 Trabzon’dan transfer ettiği Caner Osmanpaşa da bu maçla birlikte ilk kez 11’de sahaya çıktı. Sezonun ilk yarısında oynanan Kardemir Karabükspor maçında sadece 4 dakika forma giyen Caner, böylelikle forma hasretine son verdi. Caner dışında devre arasında 1461 Trabzon’dan transfer edilen Mustafa Akbaş ile Kasımpaşa’dan kiralanan Özer Hurmacı da bu maçta 18 kişilik kadroya girdi.

ÇAYKUR RİZESPOR’DA DA DÖRT YENİ İSİM

Çaykur Rizespor’un da devre arasında kadrosuna kattığı isimlerden Ahmet Görkem Gök, Liman Abdi ve Lualua, Trabzonspor maçıyla birlikte ilk kez yeşil-mavili formayı giydi. Yeni transferlerden Deniz Kadah da kendisine 18 kişilik kadroda yer buldu. Rizespor’da sakatlığı nedeniyle Sezer, Ümit ve Hurşut sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

İKİ TAKIM TARAFTARLARINDAN DOSTÇA TEZAHÜRATLAR

Çaykur Rizespor taraftarları, Trabzonspor ile oynanan maça fazla ilgi göstermedi. Yeşil-mavili taraftarların olduğu tribünlerin büyük bir bölümündeki boşluklar dikkat çekerken, Trabzonsporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. İki takım taraftarları maçtan önce karşılıklı olarak dostluk tezaharütlarında bulundu.