– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, yönetime sunduğu transfer listesinde en çok alınmasını istediği oyuncunun Eskişehirsporlu Servet Çetin olduğunu açıkladı.
Ligde sakatlıklar nedeniyle kadro sorunu yaşayan Çaykur Rizespor, devre arasında en az 7 oyuncuyu transfer etmeyi planlarken hazırladığı transfer listesini yönetime sunan teknik direktör Rıza Çalımbay, en çok alınmasını istediği oyuncuyu açıkladı ve şunları söyledi:
"Eskişehirsporlu Servet Çetin’le görüştüm. Onun transferinin gerçekleşmesini çok istiyorum. Hem iyi hem de lider bir futbolcu. Bize de lider bir oyuncu kesinlikle şart. Ayrıca Trabzonspor’dan 4 futbolcu için söz aldım. Bunların en az 2’sini transfer edeceğiz. Bu konuda hem kulüp başkanı hem teknik direktörleri ile görüştük. İnşallah devre arasında onları transfer edeceğiz."
"ÇOK İYİ TAKVİYELER YAPMAMIZ LAZIM"
Çaykur Rizespor’da sorumluluk aldığını ve başarılı olmak istediğini vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Ben sorumluluk ve görevden kaçmıyorum. Ne olursa olsun takımımı yarı yolda bırakıp gidecek biri değilim. Ben ve ekibim gecemizi gündüzümüze katarak elimizden geleni yapıyoruz. Rizespor’un iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Ancak şu bir gerçek ki iyi takviyeler lazım. Bu takviyeleri yaptıktan sonra sıkıntılı bir süreç yaşamayacağız. Çok çok iyi olacağız. Nasıl ki lige çok iyi bir şekilde başladıysak ikinci yarıya da çok iyi şekilde başlayacağız. İkinci yarının Rizespor için bambaşka olacağını iddia ediyorum. Bunun için herkesin radikal kararlar alması gerekiyor. En başta yönetimin bunu yapması gerekiyor. Yönetimin çok iyi transferlere imza atması şart. Transfer listemizdeki tüm oyuncuları alamayabilirler ama yüzde 90’ını kesinlikle almalılar. Ben iyi transferler yapılacağına inanıyorum. Rizespor’un bir bütçesi var. O bütçe doğrultusunda en iyi isimleri alacağız."
MARTINS’İN KULÜBÜ İLE TEMASA GEÇİLECEK
Çaykur Rizespor, dünyaca ünlü Nijeryalı forvet Obafemi Martins’le bir görüşme gerçekleştirdi. Inter'de yıldızı parlayan ve bu sezon ABD Major Ligi'nde Seattle Sounders forması giyen 29 yaşındaki golcü oyuncu Martıns, 21 maçta 8 gol attı. Tecrübeli oyuncuyu yeşil mavili renklere bağlamak için görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Transfer Komitesi başkanı Koray Deniz’in görüştüğü futbolcunun kulübü ile temasa geçileceği b bildirildi.