Muhammet KAÇAR/RİZE,()– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, geçen yıl koruduğu kadrosunu 5 takviye ile güçlendirerek hazırlandığı lige kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği karşısında galibiyetle başlamak istiyor.
Geçen sezon sonunda Uğur Tütüneker’le yollarını ayıran ve yeni sezonda Mehmet Özdilek ile anlaşan Çaykur Rizespor, koruduğu kadrosunu 5 takviye yaparak güçlendirdi. Yeşil mavililer sezonun ilk maçında sahalarında konuk edeceği Gençlerbirliği karşısında galibiyete ulaşarak sezona galibiyetle başlamayı hedefliyor. Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, iyi bir kamp ve hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek lige hazır olduklarını söyledi. Ferah, "Kadromuzu koruduk. Holosko gibi yıldız bir oyuncuyu da son olarak kadromuza katarak güç kazandık. Şimdi ligin ilk maçında geçen yıl olduğu gibi yine Gençlerbirliği ile karşılaşacağız. Geçen yıl kazandığımız gibi bu yılda galip gelmek istiyoruz. Hedefimiz ilk maçta 3 puan almak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Passlolig kart satışları da artıyor. Taraftarımızın da desteği ile lige çok iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz" dedi.
ÖZDİLEK: GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ
Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek de, eski takımı Gençlerbirliği ile sezonun açılış maçında karşılaşacaklarını belirterek, "Gençlerbirliği’ne karşı taktiksel çalışma yaptık. Rakibi çok iyi tanıyoruz. Oyuncu profili aynı. Onların zafiyetlerinden yaralanmak istiyoruz. Rakipten çok kendi yapacaklarımızla ilgileneceğiz. Gençlerbirliği ligin dişli takımlarından biri. Bizde öyleyiz. Amacımız kendi evimizde galibiyetle başlamak olacak. Düşündüklerimizi sahada uygulayarak bunu başarmak istiyoruz" diye konuştu. Taraftarların desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Özdilek, "Ligin ilk maçı olması ve yeni bir bilet uygulamasına geçilmesi nedeniyle ilk maçta stadyum tamamen dolmayabilir. Ancak taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
HOLOSKO KADRODA
Bu arada, Çaykur Rizespor’da Gençlerbirliği maçı öncesi geçen sezondan cezalı olan Oğuzhan ile lisansı yetiştirilemeyen Engin kadroda yer alamayacak. Sakat oyuncusu bulunmayan yeşil mavililerin yeni transferi Holosko’nun ise kadroya dahil edileceği öğrenildi.
Çaykur Rizespor’un muhtemel kadrosu şöyle:
Serkan- Koray, Giray, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Liban Abdi, Murat, Lua Lua, Deniz, Kweuke
BİLET FİYATLARI: Kale arkası: 2 Lira, Maraton: 20 lira, VİP A-VİP B: 150