Yunus Emre SEL/RİZE, ()-Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, rakipleri karşısında çok fazla pozisyona girdiklerini vurgulayarak, “Maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Çok net pozisyonlar yakaladık, 3-4 sıfır kazanabilirdik. Hayatımda hiç görmediğim bir şekilde goller kaçırdık. Sonuçta da puan kaybettik. Forvetimizin bugün gösterdiği performanstan memnun değilim. Kötü bir performans sergilediler” dedi.

“DROGBA HAKKINDA ÇOK SPEKÜLASYONLAR ÇIKTI”

Mancini, Drogba’nın maç kadrosunda yer almamasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Çok gereksiz, saçma sapan spekülasyonlar çıktı bununla ilgili. Drogba, 36 yaşında ve hemen hemen tüm maçlarda oynadı. Hafta içerisinde de milli takımda maç yapacak. Bu nedenle onu dinlendirmeyi tercih ettik.” Mancini, bir gazetecinin, “Kendi performansınızı nasıl buluyorsunuz, yaptığınız değişikler sizce doğru mu?” şeklindeki sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Bu fikirlerden sonra senin Barcelona’da oynaman lazım. Dönüp dolaşıp aynı yerlere varıyoruz. 9 dakika Sneijder’i oyundan alıp bir değişiklik yaptık. Ve diğer taraftan yüzde yüz hayatımda görmediğim şanslar yakalıyorsunuz ve bunları değerlendiremiyorsunuz.”

MANCİNİ: “BU HAFTAYI PENALTI HAFTASI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ”

Mancini, bir gazetecinin, “Bu hafta Fenerbahçe iki penaltı kazandı. Bu maçta da penaltı oldu. Sizce penaltılar doğru mu?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Bu haftayı penaltı haftası olarak değerlendirebiliriz. Kayseri’de de penaltı oldu, demek ki bu haftayı penaltı haftası olarak değerlendirebiliriz. Fenerbahçe hakkında konuşmayı doğru bulmuyoruz. Ama buradaki penaltı penaltıydı.” Mancini, hakkında çıkan başka takımlara gidebilir iddialarını ise yalanlayarak, “Benim konsantrasyonum tamamen Şampiyonlar Ligi, Ligdeki şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nda. O yüzden bu tür haberlere çok fazla kulak asmıyorum” dedi.

EMRE: “KİMSE ŞAMPİYONLUK KAÇTI DİYE BİR KARAMSARLIĞA KAPILMADI”

Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, zor bir deplasmanda maç oynadıklarını belirterek, “Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Böyle deplasmanlarda pozisyona girip atamıyorsanız atıyorlar. İnşallah önümüzdeki maçları alıp emin adımlarla devam edeceğiz. Kimse şampiyonluk kaçtı diye bir karamsarlığa kapılmadı. Takım içerisindeki atmosfer iyi” dedi.

Hajroviç ise maçta kötü oynamadıklarını ifade ederek, “Ama son vuruşlarda yetersiz olduk. 4-5 tane gol pozisyonu bulduk bunu değerlendiremeyince de puan kaybettik” diye konuştu.

TÜTÜNEKER: “BİR PUANDAN MEMNUN OLMAMIZ GEREKİYOR”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise maçın ilk yarısında çok iyi oynamadıklarını belirterek, “Önce Galatasaray’a adapte olmak istedik. Çünkü Galatasaray iyi bir takım. Hafta ortasındaki çalışmalarda da göbekte mücadeleci adamları tercih ettik. İkinci yarı özellikle iyi başladık oyuna. Bir kaç tane pozisyonumuz vardı. Eğer onları değerlendirseydik öne de geçebilirdik. Yediğimiz gole kadar iyi durduk. 1-0’dan sonra rakibin net pozisyonları var. 2 veya 3 sıfırda olabilirdi. Penaltıdan gol attık, zannediyorum penaltı da penaltı. Üç puan almamız önemliydi ama bu maçtan beraberlikte almak iyi. Yakaladığımız pozisyonları atsak belki çok farklı olabilirdi. Final paslarını değerlendirseydik belki farklı olabilirdi. Ama şu skordan, bir puandan memnun olmamız gerekiyor” dedi.

“ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Tütüneker, oyun şablonunu oturtmaya çalıştığını da ifade ederek, “Bir oyun şablonu oturtmam lazım. Bu şablonda 2. bölgede kapatma yapıyoruz. Zaman zaman mantalitelerin oturmaları haftalar ve aylar sürüyor. Penaltıyı Ali Adnan kullansın istedim çünkü sol ayaklıydı. Penaltıyı atacak Cernat’ı belirlemiştik, ikinciyi belirlememiştik. Kweuke istedi ve attı. Allah razı olsun. Elazığ ile şu an 4 puan var. Zor dönemden geçiyoruz. İnşallah öbür maçlarda özellikle gol pozisyonlarını daha iyi değerlendiririz” dedi.

KWEUKE: “HAK ETTİĞİMİZ BİR PUANI ALDIK”

Çaykur Rizesporlu Kweuke ise zor bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Beraberlikte almak önemliydi. Hak ettiğimiz bir puanı aldık” dedi. Kweuke, kazanılan penaltıyı teknik direktör Uğur Tütüneker’in başka bir futbolcunun kullanmasını istemesiyle ilgili olarak, şöyle konuştu: “Ben kendimin penaltı atacağını hissediyordum. Direkt penaltı atacak yoktu, bende iyi hissettim kendimi ve ben kullandım.”

SYLVESTRE: “BÜYÜK BİR TAKIMA KARŞI ALINMIŞ BİR PUAN İYİ BİR SONUÇTUR”

Sylvestre de, kendi evlerinde büyük bir takıma karşı bir puan almalarının iyi sonuç olduğunu belirterek, “Pozisyonlarda yakaladık ama değerlendiremedik. İyi bir takımız var. Hocamın bana güvendiğini biliyorum. Bu güveni de bildiğim için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

YES (TM/SSA)