– ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray'dan kiraladıkları Engin Baytar konusunda, "Çok hırslı bir oyuncu. Bize katkısı çok büyük olacak" dedi.
Rıza Çalımbay, ara transferde aldıkları futbolcularla birlikte takımda rekabetin başladığını belirtirken ilk yarıda olduğu gibi artık hiç bir oyuncunun yerinin garanti olmadığını söyledi. Çalımbay, bu konuda şunları söyledi:
"İlk yarıda kadro zenginliğimiz olmadığından hep aynı oyuncuları oynatmak zorunda kaldım. Sürekli oynayan oyuncuları bile dinlendiremedik. Şimdi ise rekabet var. Her mevki için alternatif oyuncuya sahibiz. Bu tatlı rekabetin takıma büyük katkısı olacak. Çaykur Rizespor olarak transferde nokta atışımız forvet. Kesinlikle çok iyi bir forvet almamız şart. İlk yarı sonunda Uche, Depetris ve Ozan'ı gönderdik ama hiç forvet almadık. Bu yüzden santrfor almamız kesinlikte şart."
"3 KERE RİZE'YE GELDİM"
Hedefinin Çaykur Rizespor'u en iyi yerlere getirmek olduğunu, bunu da taraftarlar ve camiayla birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:
"Benim doğrularım vardır. Kimseye yanlış yapmam. Çalıştırdığım takımlardan giderken bembeyaz bir sayfa bırakırım. Benim arkamdan kimse konuşamaz. Futbol hayatımın tamamını Beşiktaş'ta geçirdim. Teknik direktörlük kariyerimde hiç bir takıma 2 kez gitmedim ama Çaykur Rizespor'a 3 kez geldim. Bu da benim Rize'yi ne kadar sevdiğimin ve burada mutlu olduğumun bir göstergesidir. Rize'yi çok seviyorum ve taraftarın yeri bende çok ayrı. Yönetimle de hiç bir sıkıntım yok. Çalışma ortamımız çok iyi."
"ENGİN, HIRS VE BAŞARI GÖSTERİRSE"
Galatasaray’dan kiraladıkları Engin Baytar'ın Çaykur Rizespor'a katkısının büyük olacağını vurgulayan Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok hırslı bir oyuncu. Mağlubiyeti asla kabul etmez. Hırsını olumlu bir şekilde yansıtırsa, ki yansıtacağına inanıyorum, Çaykur Rizespor'a çok büyük katkısı olacak. Engin'i kiralık olarak aldık ve döneceği yer Galatasaray'dır. Ancak burada göstereceği başarı Galatasaray'a mükemmel bir şekilde dönmesini sağlar. Ben hem Engin, hem de diğer oyuncularımın başarılı olacağına inanıyorum."