Yunus Emre SEL/RİZE,()-TÜTÜNEKER: "BİR PUANLA MUTLU OLDUK DİYEBİLİRİM AMA OYUNDAN MEMNUN DEĞİLİM"
Çaykur Rizespor teknik direktörü Uğur Tütüneker, futboldan memnun olmadığını belirterek, "Bizim için üç haftada ikinci büyüğe karşı oynadığımız bir maçtı. Böyle bir maçtan puan almak güzel bir şey ama oyundan çok memnun değilim. İkinci yarı kendi sahamıza çok yaslandık. Belki de golü yemesek hep arkada kalacaktık. Takımımızın az daha cesaretli oynamasını öğrenmesini lazım. Sezon içerisinde takıma geldik bunları zamanla çözeriz. Çok iyi oynamadığımız bir maçtan, bir puanla ayrıldığımız için mutluyum. Beşiktaş bana göre bu ligin en agresif takımlarından bir tanesi. Bir puanla mutlu olduk diyebilirim ama oyundan memnun değiliz. Daha fazlası olabilirdi sanmıyordum ama daha fazlasını hak etmedik. Az daha öne doğru ve ayağa pas yaparak oynamalıyız, inşallah ilerleyen haftalarda bunu başarırız. Bizim 9 tane maçımız var ve aşağıda bir karışıklık var. Buradan çıkabiliriz" dedi.
"YANLIŞ ANLAŞILDIYSAM KUSURA BAKMASIN"
Tütüneker, maç içerisinde Bilic ile yaşadığı tartışmaya da açıklık getirerek, şöyle konuştu:
"Maç içerisinde Bilic ile bir tartışmamız oldu. Bilic devamlı hakeme müdahale etmeye çalışınca bende bir şeyler söyledim. O sırada bana bakınca bir an göz göze geldik. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmasın. Ama her pozisyonda hakeme bakmak doğru değil. İlk penaltıyı görmedim ikincisinde ise eliyle müdahale etti."
OBAOBANA: "BERABERLİK İYİ BİR SONUÇ"
Çaykur Rizesporlu futbolcu Obaobana ise Beşiktaş karşısında alınan bir puanın önemli olduğunu ifade ederek, "Baktığımız zaman beraberlik iyi bir sonuç ama şöyle bir gerçekte var ki bu maçı galipte bitirebilirdik. Yükselen bir grafiğimiz vardı ama netice de baktığımız zaman, Beşiktaş’a karşı alınmış bir puan" dedi. Ali Adnan da, çok güzel bir 90 dakikanın geride kaldığını belirterek, "İki taraf da iyi oynadı ama sonuç olarak bir puan almamıza çok sevindim" diye konuştu.
BİLİC: "BİR PUANDAN DAHA FAZLASINI HAK ETMİŞTİK"
Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilc, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "İlk penaltı ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:
"Bu konuyla ilgili konuşmayacağım. Oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan ve maçın tamamında oynanan oyundan memnunum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Hakikaten yazık oldu. Bir puandan çok daha fazlasını hak etmiştik halbuki."
"OYUNUN GENELİNDE ÇOK İYİYDİK"
Bilic, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"Bir çok kez söylemiştim, bu yarışa devam ettiğimiz süre boyunca maç maç bunu ele alacağız. Gerçekten iyi oynuyoruz. Sıkı çalışıyoruz ve oyunumuzu her geçen gün geliştiriyoruz. Bu akşam için olumsuz olarak söyleyebileceğim tek şey sonuç. İki hakem kararından sonra 10-15 dakikalık bir kafa dağınıklığı yaşadık ama onun dışında oyunun genelinde çok iyiydik."
"MUSTAFA HEM İYİ OYNADI HEM DE İKİ GOL ATTI"
Bilic, Mustafa Pektemek’in performansından memnun olduğunu da ifade ederek, "Mustafa ile maçtan önce görüştüm ve golle ilgili bir takıntısının olmaması gerektiğini söyledim. Gol zaten gelirdi. Zaten bu sezon iki maç 11’de oynadı. O maçlarda gol atamadı ama iyi oynamıştı. Bugün hem iyi oynadı, hem de iki gol attı. Gökhan’ın ise diziyle ilgili küçük bir sorunu vardı. O yüzden kendisini dışarı aldık. Aslında Holosko ve Jones’i oyuna almak istiyorduk ama sahadaki takım o kadar iyiydi ki bunu bozmak istemedik."
Bilic, maç boyunca hakeme itiraz eden oyuncularını sakin hale getirmek için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
MOTTA: "BÜTÜN ARKADAŞLAR PENALTI OLMADIĞI GÖRÜŞÜNDE"
Siyah-beyazlı futbolculardan Franco, Riyi bir takıma karşı oynadıklarını vurgulayarak, "Maça iyi başladık ve golü bulduk. Ardından gelen iki penaltı bizi hem mental, hem de futbol alarak bozdu. İkinci yarıya da iyi başladık. Oyunu kontrol eden taraf bizdik ama üçüncü golü bulmakta zorlandı” dedi. Motta da, maça iyi başladıklarını ifade ederek, “Çok hızlı bir karşılaşma oldu. İlk golü bulan taraf bizdik ama iki tane penaltı var. Bir tanesi bence çok tartışmalı. Bütün arkadaşlar penaltı olmadığı görüşünde. İkinci yarıda üstün taraftık. Çaykur Rizespor’da baya mücadele etti. Bundan sonra önümüzdeki maça bakıp, Galatasaray ile aramızdaki puan farkını kapatmaya çalışacağız. Eğer yetişebilirsek de Fenerbahçe’ye yetişmeye çalışacağız. Geldiğimden beri en iyi haftalarımı yaşıyorum. Burada mutluyum. Daha çok üstüne koyacağım. Her geçen gün sahada kendimi geliştirmek istiyorum" dedi.

YES(TM/AÖ)