Muhammet KAÇAR/RİZE,()-



BEŞİKTAŞ’TA ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş’ta 21 kişilik kafileyle Rize’ye gelen futbolculardan Uğur Boral, Emre Metin ve Muhammed Demirci, Çaykur Rizespor maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor maçından üç farklı ismi 11’de sahaya sürdü.

JONES YEDEKTE

Jermaine Jones ve Serdar’ı yedek kulübesine çeken Bilic, Ömer Şişmanoğlu’nu ise sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroya almadı. Bilic, Jones’in yerine Necip’i, Ömer’in yerine Mustafa’yı, Serdar’ın yerine ise Atiba Hutchinson’u 11’de görevlendirdi.

ALMEIDA DA KULÜBEDE

Beşiktaş’ta sakatlık sürecinin ardından getirildiği Çaykur Rizespor deplasmanında 11’de sahaya çıkması beklenen Almeida, maça yedek başladı.

BEŞİKTAŞ'TA 3 YABANCI YEDEKTE

Bilic’in Çaykur Rizespor deplasmanına getirdiği 6 yabancı oyuncudan üçünü yedek kulübesinde oturttuğu da dikkati çekti. Siyah beyazlı takımda ayrıca sakatlıkları nedeniyle Sivok, Danny, Ömer Şişmanoğlu, Escude ve Fernandes de, Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almadı.

RİZESPOR’DA 4 ÖNEMLİ EKSİK

Çaykur Rizespor’da Beşiktaş maçı öncesi sakatlıkları geçmeyen Liban Abdi, Eren Albayrak, Engin Baytar ve Ahmet Görkem, 18 kişilik kadroya giremedi. Teknik direktör Uğur Tütüneker, bu futbolcuların yokluğunda Oboabona, Orhan ve Ümit’i 18 kişilik kadroya dahil etti.

TÜTÜNEKER'DEN DEĞİŞİKLİK

Uğur Tütüneker, geçtiğimiz hafta oynanan Medical Park Antalyaspor maçında oynattığı 11’de ise iki değişiklik yaptı. Tütüneker, Aykut Akgün’ün yerine Sylvestre’ye, sakatlığı bulunan Ahmet Görkem’in yerine ise savunmada Oboabona görev aldı. Tütüneker, performansını yeterli görmediği Cernat’ı da kadroya almadı.

BAŞKANLAR BİRLİKTE İZLEDİ

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, zorlu karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi. İkili maç öncesinde birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

TRİBÜNLER DOLMADI

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında oynanan maça yeşil mavili taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile oynanan maçta tribünleri tamamen dolduran Çaykur Rizespor taraftarları, kale arkası tribünlerinde yerini alırken, maraton tribününün büyük bir bölümü boş kaldı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI TAKIMLARINI DESTEKLEDİ

Beşiktaş taraftarları ise kale arkasında kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Maçtan önce ve sonra takımlarını desteklediller. Siyah beyazlı taraftarlar maç öncesinde, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratlarında da bulundu.



MK(TM/AÖ) FOTOĞRAFLI)