Deplasman maçlarına coşku içerisinde çıkan Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencileri anmak ve ailelerinin acılarını paylaşmak için Soma'ya gitti. Beşiktaş'tan hareket eden Çarşı otobüslerinde bu kez slogan ve alkış yerine acı ve yas vardı. Yaklaşık 450 kilometre yol kat eden grubun arama çalışmalarının devam ettiği maden bölgesine ve şehir merkezine girmesine izin verilmedi.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Soma'da hayatını kaybeden işçileri anmak ve aileleri ile dayanışmak üzere İstanbul'dan Soma'ya geldi. Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan 250 kişiye Manisa Kırkağaç'ta İzmir, Manisa, Aydın, Akhisar'dan gelen Çarşı grupları da eklendi.

NE BİR SLOGAN NE ALKIŞ

Beşiktaş'ın deplasman maçlarına slogan ve alkışlarla giden Çarşı grubunun otobüslerinde bu kez yas ve acı vardı. Madencilere destek olmak üzere yola çıkan taraftarların ağzını yol boyu bıçak açmadı. Çarşı grubu üyelerinden Musa Sumeli, "Çok deplasmana gittik. İlk defa sessiz bir yolculuk yapıyoruz şu anda. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.

Çarşı'nın diğer yolculuklarıyla Soma yolculuğunu mukayese eden Zafer Kaçar ise, "Normalde bu saatte arabanın içinde insanlar susmamış oluyor. Maça kadar maçtan sonra da devam ediyor. Ama şimdi ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Acı çok büyük" dedi.

Soma'ya gidiş nedenlerini anlatan Ferda Verdiş, "Ailelerle diyaloga geçmek istiyoruz. Bir katkımız olursa, onların ihtiyaçlarını öğrenip dönersek mutlu olacağız. Biraz acılarını paylaşabilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

ORMAN GEÇTİ, ÇARŞI BEKLEDİ

Diğer illerden gelen taraftar grupları ile sayıları 400'e yaklaşan Çarşı grubu maden faciasının bulunduğu bölgeye gitmek istedi. Ancak jandarma girişte taraftar otobüslerini durdurarak geçişine izin vermedi. O sırada özel bir konvoyla bölgeye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet maden bölgesine geçti.

"SİYAH BİLE KAYBETMİŞ ASALETİNİ..."

Yol kenarında maden ocağına girmek için bir süre bekleyen Çarşı grubu, "Siyah bile kaybetmiş asaletini yokluğunuzun karanlığında" yazılı pankart ile flamalar açtı. Basın açıklaması yapan grup, "Alın teri ile yaşamları pahasına ekmeğinin mücadelesini veren Soma halkının acısını paylaşmak için geldik. Elimizden gelen ne varsa koşulsuz yerine getirmek için geldik. İnsanların yaşanmamış hayatlarını çalan meymenetsiz patronların suratına bu kahrın ızdırabını çarpmak için geldik" ifadelerine yer verildi.

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLER İÇİN BOŞ KOLTUKLAR

Maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüştükten sonra yardım kampanyası başlatacaklarını ifade eden Çarşı grubundan Erdal Keleş ve Şevşek Ali, "Kampanya başlatacağız. Bir ay sonra 40-50 otobüs geliriz herhalde. Soma'yı unutmayacağız, yalnız bırakmayacağız" dedi.

Cumartesi günü oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı doğu tribününde maden kazasında hayatını kaybeden işçi sayısı kadar boş koltuk bırakılacak. Koltuklara yası temsilen siyah bayrak ve karanfil konulacak.

POLİS DE JANDARMA DA İZİN VERMEDİ

Maden ocağı bölgesine girişlerine izin verilmeyen Çarşı grubuna, güvenlik gerekçesiyle şehir merkezine de gitmesine izin verilmedi. Madencilerin defnedildiği mezarlığa giderek dua eden Çarşı grubu, mezarlara Beşiktaş formaları ve atkılar bıraktı. Mezarlıkta dua eden taraftarlar, Somalılara taziyelerini iletti. Küçük çocuklara İstanbul'dan getirdikleri SOMA Çarşı t-shirtlerinden dağıttı.

EZGİ ÇAPA - SOMA /

eç(gh)