– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye liglerinin en çok sakatlık yaşayan takımı olarak zor durumda kaldıklarını söyledi.
Çaykur Rizespor Kulüp Doktoru Ahmet Erdemli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, Kweuke, Hakan, Sercan, Cernat, Kağan, Huşut gibi önemli oyuncuların sakatlıkları nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi. Sakat oyuncuların yerine sahaya sürdükleri oyuncuların beklenen performansı sergileyemediğini ifade eden Çalımbay,  "Sezon başında 16 transfer yaptık. Bunların 5’i kaleci. Bu transferlerde ilk 11’de oynayan oyunculardan yana bir sıkıntımız yoktu. Ancak Arkadaşlılarımız sakatlanmaya başlayınca diğer arkadaşlara şans vermeye başladık ama onlardan beklenen performansı alamadık. Bu şansı değerlendirmeleri gerekiyordu. Bu da bizim sıkıntımız oldu. Kadroda 11-12 futbolcunun dışındaki arkadaşlarımızdan beklenen performansı göremedik.  Forvetlerimizin attığı gol sayısı sadece 2'nci Gol bölgelerinde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Gol atan diğer oyuncuların da sakatlanmasıyla gol bölgelerinde sıkıntımız arttı. Yaşayabileceğimiz en büyük sıkıntıları yaşadık. İlk yarıyı elimizdeki kadro ile  tamamlayacağız" dedi.
KALAN 6 MAÇ KADERİMİZİ ÇİZECEK
İlk yarıda kalan 6 maçın ligde kaderlerini belirleyeceğini ifade eden Çalımbay, "Önce Kayserispor ile çok kritik bir maç oynayacağız. Tek düşüncemiz sakat arkadaşların aramıza dönmesi. Sakat arkadaşlarımız aramıza dönerse kendi saha ve seyirci avantajımızı da kullanarak bu maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Önümüzde ilk yarıda kalan 6 maç kaderimizi çizecek. Bu 6 maç çok kritik ve önemli. Bu maçlarda birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmemiz gerekiyor" diye konuştu.
İKİ OYUNCUNUN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMASI
Çalımbay, Koray ve Serkan’ın A Milli takıma çağrılmasının sevindirici olduğunu da belirterek şunları söyledi:
"Daha önce benim döneminde Yasin milli takıma çağrılmıştı. Şimdi de Koray ve Serkan’ın benim dönemimde gitmesi beni mutlu etti. Ama Çaykur Rizespor’un bu anlamda daha çok yol kat etmesi gerekiyor. Alt yapıya daha çok önem verilmesi lazım. O zaman Çaykur Rizespor'dan daha çok oyuncu milli takıma gidecektir. Fatih Terim’in de yapmış olduğu yeni oluşumu olumlu karşılıyorum. Bu şekilde bir çok futbolcu da milli takımda forma şansı bulacaktır."
FENERBAHÇE MAÇININ TARİHİNE SİTEM
Ligde Kayserispor maçı sonrası Pazartesi akşamı deplasmanda Konyaspor ile karşılaştıktan sonra Cumartesi günü sahalarında Fenerbahçe ile maç yapacaklarını kaydeden Çalımbay, "Maç tarihi veya saati belirlenirken takımların gidiş gelişine bakılmalı. Bizim Konya’dan dönüşümüz nasıl olacak? Burada Fenerbahçe maçına en fazla 3 gün hazırlık yapabileceğiz. Bunlara dikkat edilmeli. O nedenle maç tarihinin değiştirilmesi için başvuruda bulunacağız" dedi.
KULÜP DOKTORU: ÖNLEYEMEYECEĞİMİZ SAKATLIKLAR OLDU
Çaykur Rizespor Kulüp Doktoru Ahmet Erdemli de, Eskişehirspor maçına kadar rutin giden sakatlık periyodunun bu maçtan sonra arttığını belirtti. Erdemli, "Son dönemde yaşanan sakatlıklar önleyemeyeceğimiz sakatlıklar. Kweuke’yi Kayserispor maçına yetiştirmeyi çalışıyoruz. Kağan’ın bağları yırtık. Akhisar maçında Cernat’ın dirseği kırıldı. Şu anda rehabilitasyon görüyor. Kayserispor maçına yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Sercan’ın sezon başında bir sakatlığı vardı. Akhisar Belediyespor maçına kadar bu sakatlığa rağmen oynayarak geldi. Hurşut, Hollanda, İsveç ile İstanbul ve Ankara’da tedavi gördü. Biraz iyileşerek takıma katmaya çalışıyoruz. Ama olmadı. Çapraz bağları yırtık olan Hakan ise sezonu kapattı" açıklamasında bulundu.