NİLÜFER Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 52'nci Çalı Yağlı Güreşleri, 400’e yakın pehlivanın katılımıyla gerçekleşti. İlginin yoğun olduğu güreş müsabakalarında bütün rakiplerinin sırtını yere getiren İsmail Balaban başpehlivan oldu.
Baş, başaltı, deste ve tozkoparan ilk sırada olmak üzere 14 ayrı kategoride 400’e yakın pehlivanın katıldığı güreşler vatandaşların yoğun ilgisiyle izlendi. Etkinliğe; Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve vali yardımcıları, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, ve çok sayıda davetli katıldı.
Geleneksel olarak düzenlenen Çalı Yağlı Güreşleri ağalık ihalesi ise 6 adayın katılımıyla gerçekleşti. Yapılan ihale sonunda ağalığı 200 bin TL ile Fuat Alpaslan aldı.
Başpehlivanlık final mücadelesi Antalya bölgesinden katılan İsmail Balaban ile Manisa bölgesinden Hüseyin İyican’ın kıyasıya çekişmesine sahne oldu. Geçtiğimiz yıl yağlı güreş sporlarının zirvesi sayılan Kırkpınar Başpehlivanlığını kazanan İsmail Balaban rakibi Hüseyin İyican’ı kendi oyunuyla yendi. Altın kemer sahibi İsmail Balaban Çalı Yağlı Güreşleri’nde de Başpehlivanlığı alarak zirvedeki yerini korumuş oldu.
Baş kategorisinde İsmail Balaban Başpehlivan olurken, Hüseyin İyican ikinci, Şükrü Kazan ve Yüksel Kalay üçüncü oldu.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF