HOLİGANLAR HANNOVER'E TAZMİNAT ÖDEYECEK Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover 96, UEFA'ya 15 bin Euro ceza ödemelerine neden olan iki taraftarı mahkemeye verdi ve toplam 8 bin 500 Euro tazminat kazandı.

2011 yılının kasım ayında oynanan UEFA Avrupu Ligi'nde FC Kopenhagen-Hannover 96 maçında Hannover taraftarları olay çıkardı. Bir taraftar elindeki yanan meşaleyi tribünün üst katından alt kata fırlattı. Bir taraftar da maç sırasında sahaya atlayıp maçın durmasına neden oldu. UEFA bu iki taraftarın davranışı nedeniyle Hannover'e 15 bin Euro ceza verdi.

Hannover kulüp başkanı Martin Kind, iki taraftarı Almanya'da mahkemeye verdi ve tazminat istedi. Hannover Eyalet Mahkemesi hafta içinde verdiği kararda iki azgın taraftarı da para cezasına çarptırdı.

Karara göre, yanan meşaleyi fırlatan 26 yaşındaki Tobias M. kulübe 6 bin Euro ödeyecek. Sahaya atlayan 23 yaşındaki Dominik S. ise daha ucuz kurtuldu. Dominik S. 2 bin 500 Euro tazminata mahkum oldu.

Hannover böylece ödediği 15 bin Euro cezanın 8 bin 500 Euro'sunu kendi taraftarlarından geri almış oldu. Hannover'in attığı bu adıma diğer Bundesliga takımları da destek verdi. Hannover Kulübü Başkanı Martin Kind, tribün olaylarının önlenebilmesi için azgın taraftarların maddi yönden canlarının yanmasının etkili olabileceğini söyledi. HANNOVER/ UD(UD)