BURSASPOR’un yeni teknik direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri’nde Başkan Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte taraftarla buluştu. 1 yıllık sözleşme imzalayan Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güneş, "Biz buraya iddialı olarak geldik. Aldığımdan daha iyi iş yapacağımı düşünüyorum" dedi.
Büyük ilgi gören Güneş, düzenlenen basın toplantısında "Buraya gelişim ani oldu. Çok hazırlıklı değilim. Başkan birden 'Hadi gidelim' deyince helikoptere atlayıp geldik. Kulaklarım yeni yeni açılıyor. Bu atmosferi görmek beni de mutlu etti. Heyecanımı arttırdı" dedi. Şenol güneş şöyle devam etti:
"Çok şey söylenebilir. Durum tespiti yapmak lazım. Gelecekle ilgili planlar olacak. Buradaki heyecanla ilgili birşeyler söylemek gerekiyor. Bu kulübü nasıl sahiplendiğinizin işaretidir. Heyecanı burada görüyorum. Samimi olduğunuzu düşünüyorum. Çiçekler verildi. Ben çiçeklerden buket yapılmasından yanayım. Biz hepimiz çiçeğiz, önemli olan buket yapmak. Çiçeklerin solmasını istemiyoruz. Tesis çok mükemmel. Başkanın odasına çıktık. Orada fotoğraf vardı. O fotoğraf parayla olmaz. O taraftarın o gün ortaya koyduğu değer bir göstergedir. Orada olabilmek için birlikte başlamak gerekiyor. Bir kişi bir şey yapar ama çok kişi çok şey yapar. Farklı düşünceler bizi o tabloya götürmeli. Sadece kucaklaşma duygusunun olduğu ambiansı yakalamak gerekiyor. Küçük hesaplar büyük camiaları yaralıyor. Bunun uygulaması çok önemli."
'MAZERET ARAMAYA GEREK YOK'
Bursaspor'un başarı ve başarısızlığı gördüğünü söyleyen Güneş, şunları söyledi:
"Mazeret aramaya gerek yok. Bu kulübün iyi olması için ne yapmanız gerektiğini düşünmeniz gerekiyor. Ben de dahil. Destekleme lafına ben Trabzon’da çok alıştım. Sevgiyle sahiplenmeli, desteklemeli. Gerçek sahibi zaten taraftarlar. Başkan da taraftar, yönetim de taraftar. Taraftarın değerini bilmesi ve taşıması önemlidir. Kurallar tabii ki konulması gerekiyor. Bu onlar yok olsun diye değil, işin işleyişi kolay olsun diye. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Bursaspor 3 maç cezalı. Diyelim 3 maçı da kazandık. Ama bize kalan iz taraftarımız sebep oldu. Peki tam tersini düşünelim. Fair play alsak. Tabii işimiz kolay değil. Ama birlikte iş yaptığımız zaman çok daha iyi. Bir eser meydana getirmek için herkes el ele vermeli. Bu duygularla burada olduğumu düşünüyorum. Amaç Bursaspor’un bugünkü durumdan daha iyi olması. Bu süreç de geçecek. Bu da normal. Tüm başarılı takımlarda zaman zaman dalgalanmalar olur. İşleyişi göreceğim. Fikirler alacağız ve işi yönetmeye çalışacağım. Ben birlikte yönettiğimizi düşünüyorum. Bunun için paylaşım duygusunu ortaya koymamız gerekiyor. Samimi olarak burdayım ve samimi olarak işe başlayacağım. Beceriyi de kullanacağız. Onun da var olduğunu düşünüyorum. Bursaspor’un geçmişine de bakacağız ama geleceğini de planlayacağız. Herkesin beğeniyle izlediği bir Bursaspor istiyoruz. Keyif almak istiyorsunuz. Oyuncu da keyif alarak oynamalı."
'ALDIĞIMDAN DAHA İYİ İŞ YAPACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'
Bir gazetecinin, "Bursa’ya sizi iten neden neydi?" sorusunu Güneş, şöyle yanıtladı:
"Doğduğum, büyüdüğüm, oynadığım, antrenörlük yaptığım bir şehir. Camia olarak da önde kişilerden biriyim. Kore’den döndükten sonra çalıştım ama sonra ayrılmak zorunda kaldım. Dönüşü olmayacak bir yoldu. Sene içinde de bana geldiler ve teklif ettiler. Düşünmedim. Ben kulüpte çalıştığım süreç içinde en iyi yapmaya çalıştığım yerde sonuç kötü de olsa iyi de olsa kendimi başarısız olarak görürüm. Ayrıldıktan sonra düşünme payı vardı. Bir kulüpte çalışabilirdim ama dinlenmem gerektiğini düşündüm. Yurtdışında para kazanabilirsiniz, Türkiye’de kalırsanız ne olacak. Baktığınız zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor. O başarıyı yakalayan takımlar başka yok. Bir çok sebep var. Bursaspor’un konumu, beklentisi. Bu yıl da belki Bursaspor’un kısmen ara dönemi. Bu yıl için bir zorluk olacaktır. Bir çok kulüpte bir çok değer var. Ama burada her değer var. Tüm mesele bu değerlerin birlikte çalışması. Artıları fazla olan bir şehirde iş yapma şansı var. Kadroyu da tanımak lazım. Şu aşamada yönetimin isteği, benim de o dönemde beklentim, hazır olmam buraya getirdi. 3 ay önce olsaydı belki de bu hiç olmayacaktı. Gelirken belki anlaşmayabilirdik. Ama yönetimin çok büyük katkısı var. Bu şehire her antrenör gelmek ister. Potansiyeli olan bir şehir. İlk hedefimiz iyi bir 11 çıkarabilmek. Mümkünse yerliden olsun. Olmazsa yabancıdan olacak. Ama bu yıl biraz zor olacak. Biz buraya iddialı olarak geldik. Aldığımdan daha iyi iş yapacağımı düşünüyorum."
'BAŞKANLA PAYLAŞTIM'
"Transferle ilgili görüşmeniz oldu mu, isim verdiniz mi?" sorusuna Güneş, "Takımda yerliler var, yabancılar var. Belli sayı var. Mukavelesi bitenler, gitmesi ve kalması gerkenler var. Tanıdıklarım var. Değerlendirme yapıp paylaştık. Takımda katkı yapmamış gibi görünen oyuncular gözden geçirilecek. Oyuncularla ilgili karar vermek ve almak zor bir iştir. Şu aşamada elinde mevcut oyuncuları olan kadro var. İyi maçlar çıkaran Bursaspor vardı. Ama bu beklediği puanın olması hem yönetimde, hem taraftarda, hem hocada olumsuzluk yarattı. Ben Türk oyuncuların ve yetenekli oyuncuların gitmesini istemem. Bunu da paylaştım başkanla. Buradaki oyuncuların milli takımlara gitmesi gerekiyor. Ama yabancılar konusu tartışmaya açık. Bursaspor’un 3-5 yılı nasıl olur onu konuşacağız. 1 yıllık anlaştık. 3-4 yıl yapsaydık gelen yönetim istemezse kavga mı edecektik. Böyle başlayacağız sonra devam edeceğiz" yanıtını verdi.
'BENİM ASIL İŞİM A TAKIM'
Güneş alt yapıyla ilgili, "Bursaspor alt yapıdan çıkan futbolcularla başarılı oldu. Devam etmesi gerekiyordu olmadı. Yaşı gelen, tecrübesi gelen oyuncuların eskisi gibi olmadığını gördüm. Alttan gelen oyuncular var. Umarım devam eder. Kolay olmasa bile oradan bazı futbolcuların olması avantaj. Herkesin kendi işini yapmasını istiyorum. Benim asıl işim A takımın yarışmasını yapabilmek. Alt yapı da işini yapacak. Oyuncu yetiştirip A takıma getirecek. Daha iyi olması için diyalog kurarız" diye konuştu. 
'AYDIN İÇİN OLUMSUZ DÜŞÜNMÜYORUM'
Aydın Karabulut transferiyle ilgili konuşan Şenol Güneş, "Aydın Karabulut ile ilgili olumsuz düşünmüyorum ama oyuncularla ilgili ayrı ayrı sormayın. Geldiğim ilk günde basın toplantısı olarak gelmedim. Tanışma toplantısı olarak geldim. Bilgilendirme için bilgi sahibi olmam gerekiyor. Ön araştırmamız oldu ama paylaşamam" dedi. 
BÖLÜKBAŞI: GÜNEŞ’İN BURSASPOR’A ÇOK KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Çiçeği burnunda bir başkanım. Arkadaşlarımla birlikte çalışma ortamında neler yapabileceğimizi düşündük. Fazla vaktimiz de yoktu. Bursaspor’un geleceği için ne olabilir diye düşündüğümüzde Türkiye’de çok başarılı milli takım dönemi geçirmiş, Trabzonspor gibi güzide kulübümüzde şampiyonluklar yaşamış, Trabzonsporumuzda futbol oynayarak milli takımlarda göğsümüzü kabartmış, yurtdışında bir çok takım çalıştıran çok sevgili hocam Şenol Güneş’e huzurlarınızda hoş geldiniz diyorum. Bursasporumuz çok büyük bir camia. Geçen yıl biraz sıkıntılar yaşadık ama inşallah bundan sonra hedeflerimizi hep yüksek tutarak Süper Lig’de Bursamıza o güzel heyecanlarımızı yaşatmayı diliyoruz. Hocamızla sözleşme imzalıyoruz. Kedisine çok teşekkür ediyorum. 1 haftadır görüşüyoruz. Bizi kırmadı ve bence yönetim olarak güzel bir şey yaptık. Daha önceden de biz Şenol hocamızla çalışmak istedik. Rahmetli başkanımız varken, Olmadı. Bugüne kısmetmiş. İnşallah bugün burada bizimle beraber başlayacak ve yeni sezona bizleri hazırlayacak. Bursasporumuza gerçekten çok katkılar sağlayacağına inanıyorum. Başarılı olabilmemiz için lütfen sabırlı olalım. Tribünlerin Bursaspor’u çok iyi desteklemesi lazım. Böyle olursa gerçekten özlediğimiz fakat yabancı olmadığımız dereceleri alırız. O heyecanı yaşarız."
'O DEFTER KAPANDI'
Başkan Bölükbaşı, yetenekli futbolcu Batalla ile ilgili yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:
"Batalla bizim şampiyon kadromuzda çok iyi bir futbolcu. Onu biz almıştık. Rahmetli başkanımız getirmişti. Çok da başarılı oldu. Buradan koparılması kendisinin de, yönetimin de bir takım şeyleri olmuş olabilir. Burada oynarken futbolcunun sabretmesi lazım. Rakamlar çok yüksek. Batalla’yı orası vermiyor. Müracaat etsek 5 milyon Euro civarı istiyorlar. Bizde en son 1 milyon 100 bin Euro alıyor. Şu anda 2 milyon alıyor. Bu parayı Bursaspor’un verme şansı yok. Ne olduğunu da bilmiyoruz. Ama Batalla bizim gönlümüzde, kalbimizde kalsın. Daha bir çok futbolcu buraya gelecek. Biz bir camiayız. Biz Bursasporuz. Bursaspor yöneticilerle, başkanla, futbolcularla ölçülmemeli. Bursaspor çok büyük. O defter kapandı. İnşallah buraya gelecektir ve geldiğinde görüşürüz saygı ve sevgiyi gösteririz. Futbolcu olarak gelme şansı yok."
GÜZELDAĞ: HOCAM ÖNCE TARAFTARI SORDU
Bursaspor Kulübü yönetim kurulu üyesi Recep Güzeldağ yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Biz çok kısa bir zaman içerisinde yönetim kurulu oluşturduk. 1 günde. 2 gün sonra da hocamızı bulduk. Hayal ettiğimden daha çabuk oldu. Hocamıza bu teklifi götürürken hocam önce taraftarları sordu. Ben uzun yıllar taraftar içinde oturdum, maçlarda yine onların içinde oturacağım. Şampiyonluk senesinde o birlik ve beraberliği yakalamışken şampiyon olundu. Çok arzu etmiştim o maçta olmayı ama rahatsızlığım nedeniyle gelememiştim. İnşallah başta başkanımız, yönetim kurulumuz, hocamız ve taraftarlarımız parmakların sıkışıp tek yumruk olduğu şekilde bu yıl yakalarsak yine şampiyon oluruz. Burada gerçekten Bursaspor taraftarları var ve Bursalılar var. Bunlardan bir tanesi de benim. Zaman zaman doğuya gittiğimde bana sordukları soru, nerelisin, ‘Bursalıyım’ diyorum. O memleketlerde Bursaspor bayrağı sallanıyor. Neden bu kırgınlık, neden bu bölünme. Bu seçimde Bursa’da bir ilk olduğunu ve çok iyi bir seçim sonrası iyi bir oyla bize teveccüh göterenlere layık olmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz zeytin dalı uzattıktan sonra anlamını bilen arkadaşlarımıza kucak açtık. Sonra da Şenol hocamızı çağırdık. O da bizi taraftar sayesinde kabul etti. Kendi adıma söylüyorum şampiyon hep Bursaspordur."

EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF