Emre KOŞAK/BURSA,() - BURSASPOR'da Christoph Daum'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna yardımcısı İrfan Buz getirildi. Buz'un çok hızlı ilerleyen kariyeri dikkat çekti. 

BALİÇ İLE ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Teknik Direktör Christoph Daum ile yolları ayıran yeşil beyazlılarda takımın başında sahaya yardımcı antrenör İrfan Buz çıktı. Karşılaşma sırasında yeşil beyazlı kulüp internet sitesinden yaptığı açıklamayla Elvir Baliç'le teknik direktörlük görevi için görüşmelerin başlanıldığını belirtirken, Baliç de mücadeleyi Başkan Erkan Körüstan ile birlikte tribünden izledi. Maç sonrası Baliç Bursa'ya gitmek için yola çıkarken, telefonla devam eden görüşmelerde yardımcı antrenör olarak istenilen Boşnak ismin kabul görülmemesi üzerine anlaşma sağlanamadı.

BAŞKAN OTOBÜSÜ DURDURDU

Bu gelişmelerin ardından takımın Bursa'ya yolculuğu sırasında Başkan Erkan Körüstan telefonla arayarak otobüsün en yakın dinlenme tesisinde durmasını istedi. Otobüsün yanına gelen Körüstan, kulüp personeli ve teknik heyetin otobüsten inmeleri ve farklı araçlara binmelerini isterken, futbolcularla yalnız kalarak bir süre yolculuğa otobüste devam etti. Körüstan yol boyunca futbolcularla özel görüşme yaparken, bu görüşmenin ardından da Teknik Direktörlük için İrfan Buz'da karar kıldı ve resmi açıklama kulübün internet sitesinden yapıldı. 

HIRSI DİKKAT ÇEKTİ

İrfan Buz'un Galatasaray karşılaşmasındaki hırslı ve istekli görüntüsü yeşil beyazlı taraftarların da dikkatini çekti. Taraftarlar sosyal medya üzerinde yaptıkları yorumlarda Buz'u tebrik ederken, teknik direktörlük ile ilgili gelişmeleri de olumlu karşıladı. 

AMATÖRDEN SÜPER LİG'E

Alman basını da bugün yaptığı haberlerde İrfan Buz'un kariyerinin çok hızlı ilerlediğine dikkat çekmişti. Buz'un, ülkenin altıncı ligi seviyesindeki Westfalya Eyalet Ligi'nden Bursaspor'a gittiği bilgisi verilirken, "Kariyeri çok hızlı ilerliyor. Henüz aylar önce Westfalya'da amatör futbol sahalarındaydı. Şimdi ise Drogba, Sneijder ve Eboue gibi isimler yani kısaca Galatasaray'a karşı sahaya çıkacak" ifadeleri kullanılmıştı. 

BUZ KİMDİR

Bursaspor'un yeni teknik direktörü İrfan Buz 46 yaşında ve İstanbul doğumlu. Eğitim hayatı Almanya'da geçen Buz aslen inşaat teknikeri. Almanya'da üçüncü lig takımı Lüdenscheid ve Barışspor Hackenberg formaları giyen Buz, ülkemizde Sarıyer, Vanspor ve Sakaryaspor'da ter döktü. Hackenberg'de antrenör futbolculuk yapan Buz, 1999-2008 yılları arasında Almanya Futbol Federasyonu bünyesinde alt yaş takımlarında hocalık yaptı. UEFA A Lisans sahibi olan Buz, 2009-2013 seneleri arasında TFF bünyesinde scoutluk yaptı. İrfan Buz sezon başında Bursa'da başladığı görevinin öncesinde SpVg Olpe ve FC Iserlohn gibi amatör ekipleri çalıştırmıştı.

BURSASPOR'A NASIL GELDİ?

Westfalenliga'da mücadele eden FC Iserlohn takımında teknik direktör Andreas Friedberg'in 6 haftalık yardımcısıyken Bursaspor'dan teklif alan İrfan Buz, Teknik Direktör Daum ile Köln'deki villasında görüşmüştü. Buz, anlaşmanın ardından Daum'un yardımcısı olarak Bursaspor'a gelmiş ve 7 aydır yeşil beyazlı ekipte yardımcı antrenörlük görevini yürütüyordu. 

EK (CE/SSA) (FOTOĞRAF)